NOVI SUPERLIGAŠ SE MUČI U GOSTIMA: "Oluja sa Crnog mora" (ne) preti vodećem dvojcu

O. M.

11. 01. 2024. u 10:05

TRABZON dočekuje Samsun u 16. kolu turske Superlige. Utakmica se igra od 18 časova na stadionu "Šenol Guneš".

НОВИ СУПЕРЛИГАШ СЕ МУЧИ У ГОСТИМА: Олуја са Црног мора (не) прети водећем двојцу

Foto: EPA

Šampioni iz sezone 2021/22. sada su na trećem mestu na tabeli nakon razočaravajućeg 6. mesta prošle sezone. Sa 14 bodova zaostatka uoči ovog kola predaleko su od Fenera i Galate da bi se uključili u borbu za titulu, ali ova pozicija na kojoj su trenutno im garantuje igranje u Ligi Evrope naredne jeseni.

Trenutno su u seriji od pet utakmica bez poraza u svim takmičenjima i sa samo jednom izgubljenom u poslednjih deset kola Superlige, ali ne smeju da se opuste jer imaju samo četiri boda više od četvrtoplasiranog Bešiktaša koji polako izlazi iz krize.

U poslednjih devet utakmica "oluja sa Crnog mora" samo jednom nije uspela da postigne gol. Na domaćem terenu samo jednom nisu uspeli da postignu gol od starta sezone, a u proseku daju više od tri gola po utakmici. 

Samsunspor je prošle sezone promovisan iz druge lige i sada igra Super ligu prvi put posle deset godina. Posle 18 utakmica imaju isto toliko bodova i nalaze se na 17. mestu. U zoni su ispadanja zbog lošije gol-razlike.

Samsun je u dobrom nizu u poslednje vreme. Pobedili su u četiri od poslednjih šest utakmica u svim takmičenjima i doživeli samo jedan poraz u poslednjih pet ligaških utakmica. Samo četiri tima su u boljoj formi u poslednja dva meseca.

Ali u gostima se muče. Osvojili su samo četiri boda i pretrpeli sedam poraza u devet utakmica. Primili su najmanje jedan gol na svakom gostovanju, a na šest od devet primili su dva ili više golova. Doživeli su pet poraza u pet utakmica od timova iz prvih 6.

NAŠ PREDLOG: 1 (kvota 1,70)

POGLEDAJTE TREĆU EPIZODU EMISIJE "KLADIONIČARSKE PRIČE"

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

HITAN PRIJEM: Srđan Đoković primljen u Urgentni centar!