FULAM ODMARA IGRAČE ZA POLUFINALE LIGA KUPA: Roteramu je borba za opstanak prioritet

O. M.

05. 01. 2024. u 15:41 >> 15:41

FULAM će ugostiti ekipu Roterama u trećem kolu FA kupa. Utakmica se igra od 20 časova i 30 minuta na stadionu "Krejven kotidž".

ФУЛАМ ОДМАРА ИГРАЧЕ ЗА ПОЛУФИНАЛЕ ЛИГА КУПА: Ротераму је борба за опстанак приоритет

FOTO: Tanjug/AP

Fulam je poslednjeg dana 2023. godine savladao Arsenal u malom londonskom derbiju. Ta senzacionalna pobeda posle preokreta, Arsenal je vodio golom Sake od petog minuta, došla je posle tri uzastopna prvenstvena poraza i donela je "kotidžersima" skok na trinaesto mesto sa 24 boda.

U međuvremenu su izabranici Marka Silve izborili polufinale Liga kupa, eliminisavši na penale ekipu Evertona.

Tamo ga čeka Liverpul s kojim će koplja ukrstiti već za pet dana u prvoj utakmici u Liverpulu. Revanš je kroz dve nedelje u Londonu, a u međuvremenu gostuje Čelsiju u Ligi.

Sve te tri utakmice su važnije od duela sa Roteramom, pa treba očekivati da će Marko Silva rotirati tim za ovu utakmicu protiv drugoligaša. Kod kuće, Fulam je pobedio četiri od poslednjih pet utakmica, ali njihova forma generalno mnogo varira. Dovoljno je reći da je početkom decembra pobedio Notingem forest i Vest hem sa po 5:0, a potom pretrpeo tri uzastopna poraza bez ijednog postignutog gola.

Roteram ima velike muke ove sezone. "Mlinari" su na dnu tabele u Čempionšipu sa tri pobede i 18 bodova iz 26 utakmica. Sedam bodova zaostaju za Hadersfildom koji je prvi iznad crte.

Nedavno su promenili menadžera i postavili Lima Ričardsona koji je pre dve godine uveo Vigan u Čempionšip i bio proglašen za menadžera godine u EFL. Njegov start na klupi Roterama nije obećavao pošto je počeo sa tri uzastopna poraza, ali je usledio nešto bolji period sa tri utakmice bez izgubljene. To je "mlinarima" ove sezone najduža serija bez poraza.

Prvog dana nove godine odigrali su 2:2 sa Blekburnom koji je dva puta vodio na svom Ivud parku. Počelo je sa tri uzastopna poraza pre nego što su uspeli da ostanu neporaženi u tri uzastopne utakmice.

Roteram je samo tri puta ove sezone uspeo da sačuva mrežu, a primio je čak 50 golova. U gostima su očajni, još uvek bez pobede na trinaest utakmica. Pretrpeli su 10 poraza i tri puta uspeli da izbore nerešeno. Na jedanaest od tih trinaest utakmica primili su dva ili više golova.

Fulam i Roteram su se sastali nekoliko puta u Čempionšipu poslednjih desetak godina, a "kotidžersi" imaju mnogo više uspeha u međusobnim susretima, pobedili su u poslednja četiri susreta.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 1&3+ (kvota 1,65) 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!