PSŽ POČINJE NOVU GODINU U STILU: Mbape i družina na korak od trofeja

V.M.

03. 01. 2024. u 10:35

PSŽ ima priliku da 2024. godinu započne osvajanjem trofeja jer se od 20.45 na ''Parku prinčeva'' sastaje sa Tuluzom u finalu francuskog Superkupa (Trofeja šampiona).

ПСЖ ПОЧИЊЕ НОВУ ГОДИНУ У СТИЛУ: Мбапе и дружина на корак од трофеја

Foto Profimedia

Domaćini su veterani u ovom takmičenju, igraju ga čak desetu godinu zaredom (devet pobeda uz poraz) i najuspešniji su tim u njegovoj istoriji, dok će Tuluzu ovo biti prvi put da nastupa u Superkupu nakon što je prošle godine osvojio Kup Francuske pobedom nad Nantom u finalu.

Četa Luisa Enrikea pronašla je svoj ritam krajem 2023. nakon nešto slabijeg starta kampanje. PSŽ je završio kalendarsku godinu sa osam vezanih utakmica bez poraza u svim takmičenjima i trenutno se nalazi na vrhu tabele Lige 1, a uz to se plasirao u nokaut fazu Lige šampiona gde će u osmini finala igrati sa Real Sosijedadom.

Sa druge strane, Tuluz slabo nastupa u Ligi 1, ali dobro igra u Evropi. Trenutno je 16. na tabeli i nalazi se na mestu koje vodi u baraž za opstanak, dok je u Ligi Evrope zauzeo drugo mesto u grupi ''E'' i tako se plasirao u narednu fazu gde će se sastati sa Benfikom.

Forma nije na strani gostiju koji se nalaze u kontraritmu i ostvarili su samo jednu pobedu na poslednjih osam odigranih utakmica u svim takmičenjima.

Ovi timovi su se već susreli jednom početkom sezone i tada je na ''Munisipalu'' viđena podela bodova, 1:1.

Što se tiče izostanaka, ''sveci'' će biti bez Dembelea, Kimpembea, Navasa i Ruiza, dok će sa druge strane meč propustiti Abuklal i Zanden.

Iako očekujemo da će se Tuluz boriti, PSŽ je znatno kvalitetniji i iskusniji tim, a ako na to dodamo forme u kojima se nalaze, sve sem prvog za Luisa Enrikea od kada je preuzeo Parižane bi bilo veliko iznenađenje.

NAŠ TIP: 1&3-6 (kvota 1,85)

POGLEDAJTE TREĆU EPIZODU EMISIJE "KLADIONIČARSKE PRIČE"

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 16:44

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!