MILENKOVIĆ PROTIV VANJE I ILIĆA: "Srpski derbi" otvara kolo u Seriji A

O. M.

29. 12. 2023. u 11:03

FIORENTINA će u 18. kolu italijanske Serije A dočekati Torino. Utakmica se igra ovog petka od 18 časova i 30 minuta na stadionu "Artemio Franki" u Firenci.

МИЛЕНКОВИЋ ПРОТИВ ВАЊЕ И ИЛИЋА: Српски дерби отвара коло у Серији А

FOTO: Tanjug/AP

Domaći tim je trenutno peti na tabeli serije A sa 30 bodova, jednim manje od četvrtoplasirane Bolonje i tri manje od trećeplasiranog Milana. To znači da "ljubičasti" imaju priliku da godinu završe na poziciji koja vodi u Ligu šampiona, u slučaju da se poklope rezultati Bolonje sa Udinezeom u gostima i Milana sa Sasuolom kod kuće.

Ako se to i ne dogodi, Fiorentina bi i sa petog mesta mogla u elitno klupsko takmičenje Evrope, jer se ono od sledeće sezone igra po novom formatu, po kome će Serija A možda dobiti jedno dodatno mesto, ako bude jedna od dve najuspešnije lige u tekućoj sezoni.

Na dobrom je putu Serija A da to i ostvari, a u velikoj meri i zahvaljujući baš rezultatima Fiorentine u Ligi konferencija gde je bez poraza okončala grupnu fazu i prošla u osminu finala najmlađeg evropskog klupskog takmičenja.

Ekipa Vinčenca Italijana je u naletu jer je pobedom protiv Monce ostvarila sedmu uzastopnu utakmicu bez poraza u svim takmičenjima.

S druge strane, izabranici hrvatskog stručnjaka Ivana Jurića vezali su četiri utakmice bez poraza, što ih je učvrstilo u sredini tabele. Štaviše, "bikovi" su sada na minus šest od Fiorentine i evropskih kupova, dok su na plus deset od zone ispadanja. 

Istina, mogli su i bolje u pomenute četiri utakmice pošto su osvojili samo bod kod kuće protiv slabašnog Udinezea, ali sezona je duga i kiksevi poput tog moraju da se dese.

Kad god igra Torino, ne treba očekivati mnogo golova. Oni su više od dva dali samo Atalanti i Sasuolu, a više od dva primili samo od Intera i Milana.

NAŠ PREDLOG: 1X&0-2 (kvota  1,97)

POGLEDAJTE TREĆU EPIZODU EMISIJE "KLADIONIČARSKE PRIČE"

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu