''PČELICE'' SE MUČE BEZ TONIJA: Mogu li ''vukovi'' to da iskoriste?

V.M.

27. 12. 2023. u 16:01 >> 16:01

U jednoj od tri utakmice večerašnjeg programa Premijer lige, Brentford će dočekati Vulverhempton (20.30).

ПЧЕЛИЦЕ СЕ МУЧЕ БЕЗ ТОНИЈА: Могу ли вукови то да искористе?

FOTO: EPA

Zbog učešća Mančester sitija na Svetskom klupskom prvenstvu, njegov meč prošlog kola sa Brentfordom je bio odložen, tako da bi domaćin trebao da bude svežiji i spremniji od bilo koga da se vrati u akciju posle katoličkog Božića. 

Ta mala pauza je došla u pravo vreme za četu Tomasa Franka koja je poražena na pet od poslednjih šest ligaških utakmica i danski stručnjak ju je sigurno iskoristio da poradi sa svojim igračima i tako pokuša da izvuče svoj tim iz krize.

Pad u igrama domaćina je očigledan, ali to se i moglo očekivati jer čitav prvi deo sezone igraju bez svoj najboljeg igrača Ajvana Tonija kojem je ostalo još nešto manje od mesec dana da odradi svoju supenziju zbog klađenja na fudbalske utakmice.

Da se vrate na pobedničku stazu sigurno im neće biti lako, jer u prestonicu dolazi tradicionalno neugodan protivnik za ''pčelice'', Vulverhempton koji je slavio na pet od poslednjih osam međusobnih duela ovih timova.

Vulvsi sigurno u boljoj atmosferi dočekuju večerašnji obračun, jer su u nedelju u tek drugom meču na Badnje veče po gregorijanskom kalendaru u istoriji Premijer lige savladali Čelsi sa 2:1 pred svojim navijačima.

Posle ujednačenog prvog poluvremena, ''vukovi'' su preuzeli inicijativu u drugom poluvremenu i pogocima Lemine, odnosno Doertija su trasirali put ka novoj pobedi. Ipak, Vulvsi ne igraju dobro u prestonici u poslednje vreme i na minulih 14 poseta ekipama iz Londona nisu upisali trijumf, uključujući niz od četiri vezana poraza.

Generalno gledano, gostovanja su veliki problem ove sezone za četu Garija O'Nila koja je sakupila samo sedam bodova na devet utakmica izvan svog ''Molinjua''.

Izostanci mogu biti ključan faktor na ovom meču, pošto domaćin ima mnogo više problema sa povredama od gosta. Tomas Frank ne može da računa na veliki broj prvotimaca poput Mbeuma, Hikija, Onjeke, Šadea, Rika Henrija, Ajera, Dasilve, kao i pomenutog Tonija.

Sa druge strane, O'Nil nema glavobolja oko sastavljana startne postave i od bitnijih igrača na raspolaganju mu je jedino pod znakom pitanja Pedro Neto.

Mislimo da ćemo gledati jedan ujednačen meč u prestonici i predlažemo iks na poluvremenu ili kraju susreta.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: |XvX (kvota 1,80)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 18:36

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)