GRADSKI DERBI U PRESTONICI: ''Plavci'' i ''orlovi'' traže izlaz iz krize

V.M.

27. 12. 2023. u 10:13 >> 10:13

U malom gradskom derbiju fudbaleri Čelsija će na ''Stamford bridžu'' ugostiti Kristal palas (20.30).

ГРАДСКИ ДЕРБИ У ПРЕСТОНИЦИ: Плавци и орлови траже излаз из кризе

FOTO: Tanjug/AP

Košmarna sezona domaćina se nastavlja, Čelsi izgleda sve gore na terenu, a poslednji koji se naplatio kod njega bio je Vulverhempton koji ga je pre nekoliko dana savladao sa 2:1. To je bio četvrti poraz ''plavaca'' na poslednjih šest ligaških utakmica, što dovoljno govori o krizi u kojoj se nalazi četa Maurisija Poketina.

Argentinski stručnjak je doveden da razvije mlade fudbalere koje poseduje Čelsi i napadne plasman u top četiri, ali od toga očigledno nema ništa jer već zaostaju 14 bodova za četvrtoplasiranim Totenhemom.

Ipak, povratak na ''Stamford bridž'' bi mogao da podigne samopouzdanje domaćinima koji su pred svojim navijačima slavili na poslednja dva duela u kojima su bili bolji od Brajtona (3:2) i Šefilda (2:0).

Takođe, samopouzdanje im daje činjenica da im je današnji gradski rival redovna mušterija i da je Čelsi savladao Kristal palas na poslednjih 12 međusobnih duela.

Dobra vest za Poketina je što je protiv Vulverhemptona konačno u ligi debitovao Kristofer Nkunku. Francuski centarfor je bio najveće pojačanje u letošnjem prelaznom roku i odmah je to pokazao jer je postigao jedini gol na meču za ''plavce''.

Srpski čuvar mreže Đorđe Petrović je branio čitavih 90 minuta i nije mogao ništa da učini kod pogodaka, ponovo je imao dobar nastup i pored primljenih golova i nastavlja ozbiljno da ističe kandidaturu za ''jedinicu'' Čelsija.

Roj Hodžson dovodi svoju ekipu na ''Stamford bridž'' pod velikim pritiskom jer mu je posao pod velikim znakom pitanja, a glavni razlog za to je činjenica da je njegova četa slavila samo jedanput na poslednjih 11 utakmica.

Ipak, uzastopni remiji sa Mančester sitijem i Brajtonom u poslednja dva kola su sigurno korak u pravom smeru, ali potrebni su im trijumfi kako bi se dodatno odvojili od zone ispadanja jer imaju ''samo'' tri poena prednosti u odnosu na Luton koji je prvi tim ispod crte.

Što se tiče izostanaka, veliki problemi Poketina oko biranja sastava se samo nastavljaju jer su se podužoj listi igrača na koje ne može da računa pridružili Palmer i Sterling koji će ovaj meč propustiti zbog suspenzije.

Ono što donekle može popraviti raspoloženje argentinskog stručnjaka je činjenica da će se u sastav možda vratiti njegov zemljak Enco Fernandez, kao i njegov partner u veznom redu Mojzes Kajsedo.

Sa druge strane, standardno u timu neće biti Džonston, Dukure, Eduar i Vord.

Očekujemo jednu zanimljivu i ujednačenu utakmicu između dva tima koja traže bolju formu i očekujemo da obe ekipe zatresu mrežu.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: GG (kvota 1,90)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)