SRBIN PREPORODIO ČELSI: Đorđe Petrović ističe ozbiljnu kandidaturu za ''jedinicu'' plavaca

V.M.

24. 12. 2023. u 09:49 >> 09:49

DANAS će se tek drugi put u istoriji Premijer lige odigrati utakmica 24. decembra i to će biti obračun između Vulverhemptona i Čelsija. Meč se igra na ''Molinjuu'' sa početkom u 14:00.

СРБИН ПРЕПОРОДИО ЧЕЛСИ: Ђорђе Петровић истиче озбиљну кандидатуру за јединицу плаваца

FOTO: Tanjug/AP

Iako tradicija nalaže da se na Badnje veče po gregorijanskom kalendaru ne igraju fudbalske utakmice u Engleskoj, ovosezonski zgusnuti raspored je naterao promenu u toj tradiciji pa ćemo danas po prvi put nakon 1995. (Lids - Mančester junajted) gledati Premijer ligu u ovom terminu.

Današnji rivali igraju promenljivo tokom čitave sezone, a danas će se boriti za poslednje mesto u gornjem delu tabele koje trenutno zauzima Čelsi sa 22 osvojena boda, dok je domaćin nešto lošiji na 14. poziciji sa tri sakupljena boda manje od ''plavaca''.

Vulvsi se nalaze u blagom padu forme pred ovaj meč, ostvarili su samo jednu pobedu na poslednjih pet duela, ali vetar u leđa će im dati povrata na ''Molinjuu'' na kojem nisu izgubili na poslednjih šest prvenstvnih mečeva (tri trijumfa i isto toliko remija).

Gari O'Nil je napravio respektabilan tim od ''vukova'' ove sezone, iako su mnogi očekivali da će se boriti za opstanak, to nije slučaj, a jedan od glavnih razloga je to što je mladi stručnjak uspeo da reši ofanzivne jade koji su mučili Vulverhempton prošle godine.

Domaćini su postigli barem po gol na poslednjih 15 ligaških utakmica i bliže se sopstvenom rekordu kada su u sezoni 1969/70 tresli mrežu na 16 vezanih mečeva.

Neće im biti lako to da učine, jer će na mreži njihovog današnjeg rivala stajati Đorđe Petrović. Sjajni srpski čuvar mreže je preko nedelje bio centralna figura u četvrtfinalu EFL kupa kada je u penal seriji ''skinuo'' udarac Meta Ričija i tako poslao Čelsi u polufinale gde će igrati sa Midlzbroom.

Takođe, Petrović je proteklog vikenda ''spustio roletnu'' protiv Šefilda (2:0) i to je bio prvi ligaški meč još od oktobra na kojem ''plavci'' nisu primili gol.

Očigledno je da je Srbin uneo pozitivne promene od kada je stao na gol zbog povrede Roberta Sančeza i na dobrom je putu da ''prisvoji'' menadžera Poketa i za stalno preuzme ulogu ''jedinice'' Čelsija.

Generalno ove sezone velikan iz prestonice ne blista, a to je pogotovo slučaj na gostovanjima jer je doživeo tri vezana poraza izvan ''Stamford bridža''.

Poslednji u nizu naneo mu je Everton, porpilično rutinski sa 2:0.

Na čak 13 od 17 Vulverhemptonovih mečeva ove sezone došla je igra gol-gol, a mi verujemo da će to i danas biti slučaj.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: GG (kvota 1,72)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)