LEVERKUZEN NE PRESTAJE DA MELJE: ''Orlovi'' su nova žrtva razigranih ''farmaceuta''

V.M.

17. 12. 2023. u 10:41

U jednom od derbija 15. kola nemačke Bundeslige, lider će na ''Baj areni'' ugostiti ekipu Ajntrahta iz Frankfurta (17:30).

ЛЕВЕРКУЗЕН НЕ ПРЕСТАЈЕ ДА МЕЉЕ: Орлови су нова жртва разиграних фармацеута

Profimedia/ IMAGO

Sa impresivnim ulovom od 36 bodova iz prvih 14 kola, Bajer Leverkuzen uživa u najboljem prvenstvenom startu u istoriji kluba. Neporaženi su ove sezone, a uz Bundesligu odlično im ide i u Ligi Evrope gde su osvojili prvo mesto u grupi ''H'' sa maksimalnim učinkom od 18 sakupljenih poena.

Uprkos brojnim hvalospevima, izabranici Ćabija Alonsa propustili su dve velike prilike da produže vođstvo u odnosu na najbliže pratioce jer su u poslednja dva kola remizirali sa Dortmundom, odnosno Štutgartom.

Trenutno imaju odigran meč i četiri boda više od Bajerna, a danas se nalaze u opasnosti da po prvi put ove sezone vežu tri budensligaška meča bez trijumfa.

Biće silno motivisani da ne dozvole da se to dogodi pred njihovim navijačima i uz potentni napad (39 postignutih golova) osloniće se i na najbolju odbranu lige (12 primljenih pogodaka) u pokušaju da prekinu post.

Sa druge strane, Frankfurt je u lošoj formi. Ostvario je samo jednu pobedu na poslednjih sedam mečeva u svim takmičenjima, ali ona je bila i više nego impresivna pošto su proteklog vikenda sa 5:1 savladali Bajern.

Ipak, euforija nije trajalo dugo jer su sredinom nedelje poraženi od Aberdina (0:2), ali i pored tog neuspeha igraće u nokaut fazi Lige konferencija na proleće.

Ajntraht je ostvario samo dve pobede u gostima u Bundesligi ove sezone, što mu sigurno ne daje samopoudanje pred odlazak na ''Baj arenu'' sa koje se u poslednjih devet poseta pognute glave vraćao u Frankfurt.

Nema bitnijih izostanaka u redovima današnjih rivala, a mi verujemo da će domaćin ostvariti novu pobedu pred svojim pristalicama.

NAŠ TIP: 1&3-6 (kvota 1,95)

POGLEDAJTE DRUGU EPIZODU EMISIJE "KLADIONIČARSKE PRIČE"

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

SKANDAL U SRBIJI: Potukli se roditelji fudbalera iz Crne Gore i Rusije, povređena i deca (VIDEO)