"CRVENI ĐAVOLI" NA PRAGU ELIMINACIJE: Bajern vezao dva neuspeha, neće dozvoliti novi kiks

O. M.

12. 12. 2023. u 11:16 >> 11:16

U poslednjem kolu grupne faze Lige šampiona Mančester junajted dočekuje Bajern.

ЦРВЕНИ ЂАВОЛИ НА ПРАГУ ЕЛИМИНАЦИЈЕ: Бајерн везао два неуспеха, неће дозволити нови кикс

FOTO: Profimedia

Utakmica je na programu u utorak od 21 čas na stadionu "Old Traford". U petom kolu obe ekipe su odigrale nerešeno, Junajted sa Galatasarejem u Istanbulu, a Bavarci sa Kopenhagenom na svojoj Alijanc areni.

Pred ovo poslednje kolo stanje na tabeli je takvo da engleskoj ekipi za evropsko proleće odgovara samo pobeda, s tim što ona garantuje samo šesnaestinu finala Lige Evrope, dok je za plasman u osminu finala Lige šampiona dodatni uslov da utakmica u Kopenhagenu završi bez pobednika. 

Istovremeno, Bajern je odavno obezbedio prvo mesto pa sebi može da dopusti malo opuštanja, kao što je bilo u prethodnom kolu sa Kopenhagenom, mada je manje verovatno da će to biti slučaj i večeras, imajući u vidu generalno rivalstvo nemačkih i engleskih klubova, a naročito istoriju Bajerna i Mančester junajteda (finale Lige šampiona 1999. godine).

Gledajući dosadašnje rezultate "crvenih đavola" u grupi, nameće se zaključak da samo u utakmicama sa malim brojem golova imaju šanse za pobedu. Jedini trijumf ostvarili su protiv Kopenhagena kada je bilo 1:0, dok je na svim ostalim utakmicama izabranika Erika ten Haga palo najmanje pet golova ili ukupno 25 na četiri susreta, više od šest u proseku. 

Dva puta su gubili sa 4:3, u prvom kolu od Bajerna u Minhenu i u četvrtom od Kopenhagena u gostima, iako su protiv danske ekipe vodili sa 2:0 i posle čak sa igračem manje 3:2. U prethodnom kolu opet su dva puta ispustili prednost, ovaj put od 2:0 i 3:1, ali je turska ekipa uspela da stigne "samo" do boda. 

Pored očiglednih problema sa sastavljanjem taktike za utakmice, holandski stručnjak" Erik ten Hag imaće pred večerašnji meč na "Old Trafordu" dodatni problem sa sastavom tima zbog velikog broja povređenih igrača. Lisandro Martinez, Kazemiro, Tirel Malasijab i Kristijan Eriksen sigurno će propustiti utakmicu, dok je Amad Dijalo počeo da trenira punom parom, ali je i dalje neizvestan za nastup večeras. Pod znakom pitanja su i Mejson Maunt i Viktor Lindelof, dok je Džejdon Sančo još uvek suspendovan zbog klupske nediscipline.

Dobra vest je da Markusu Rašfordu ističe suspenzija koju je zaradio crvenim kartonom u utakmici protiv Kopenhagena. 

Ostaje da se vidi kako će igrači koji su tokom vikenda igrali premijerligaški meč odgovoriti na sraman poraz od Bornmuta u tom premijerligaškom meču.

Slično Junjatedu i Bajern u ovaj meč ulazi posle prvenstvenog poraza, a ovaj koji su Bavarci pretrpeli je još teži jer su se sa gostovanja Ajntrahtu u Frankfurtu vratili sa punom mrežom lopti - 5:1 je bilo za "orlove". Bio je to prvi prvenstveni poraz Bajerna, koji je time propustio priliku da iskoristi dva uzastopna remija Leverkuzena i približi se "farmaceutima" na samo bod zaostatka uz utakmicu manje. Ovako, potera se nastavlja, a u narednom kolu Bavarci dočekuju Štutgart koji je u naletu, pa kladioci i to moraju  da imaju u vidu kada budu sastavljali tiket, jer šampionu Nemačke sigurno je bitniji taj meč od ovoga. 

Tomas Tuhel u ovom meču neće moći da računa na Serža Gnabrija, Matajsa de Lihta, Buonu Sara, Gabrijela Marušića i tinejdžera Tareka Bumana. Dobra vest za Tuhela je što se u tim vraća Džamal Musijala, koji će zauzeti Gnabrijevo mesto u timu.

Biće zanimljivo videti hoće li u sastavu biti Tomasa Milera koji je najavio prelazak u Junajted sledeće godine.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 2 (kvota 2,30) 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!