MORINJO ''NAŠTELOVAO'' ROMU: ''Vučica'' juri šestu uzastopnu pobedu na ''Olimpiku''

V.M.

10. 12. 2023. u 08:46

U jednom od derbija 15. kola Serije A, Roma će ugostiti Fiorentinu. Meč se igra na ''Olimpiku'' sa početkom u 20:45.

МОРИЊО НАШТЕЛОВАО РОМУ: Вучица јури шесту узастопну победу на Олимпику

Foto Profimedia

Nakon jednog od slabijih otvaranja sezone u skorijoj istoriji kluba, domaćin je značajno podigao nivo igre i od oktobra meseca je jedino Juventus osvojio više bodova u Seriji A od njega.

Zahvaljujući dobrim igrama Roma se popela na četvrto mesto i nalazi se na mestu koje vodi u Ligu šampiona što je i glavni cilj ekipe ove sezone.

Pohvale za dobre nastupe idu na račun Žozea Morinja koji nije uspeo da nađe pobednički formu na startu sezone, ali sada je sjajno uklopio ekipu koja predvođena Dibalom i Lukakom može zapretiti svakom u Italiji.

Večerašnji meč biće jako bitan za vučicu, pošto je Fiorentina trenutno šesta i ima samo bod manje osvojen od nje, tako da će ovo biti obračun direktnih rivala u borbi za četvrto mesto.

Proteklog vikenda, četa portugalskog stručnjaka je na neugodnom gostovanju u Ređo Emiliji slavila posle preokreta sa 2:1 protiv Sasuola. Neroverdi su bili bolji tim na terenu sve do početka drugog dela igre kada je Erlić isljučen, što su gosti iskoristili i pogocima Dibale, odnosno Kristensena došli do bitna tri boda.

Ono što đalorose drži u vrhu tabele, to su svakako igre na ''Olimpiku'' koji je jedno od najtežih gostovanja u Seriji A. Romanisti ispune stadion do poslednjeg mesta na svakom meču, a njihovi miljenici su im se odužili jer su slavili na minulih pet ligaških utakmica pred svojim navijačima.

Generalno gledano, domaćin je na svom stadionu sakupio 16 od mogućeg 21. boda uz gol-razliku 18:6.

Sa druge strane, situacija je drugačija u Fiorentini koja je sjajno započela prvenstvo, ali je nakon toga došlo do padu u formi i izabranici Vinčenca Italijane nikako ne mogu da pronađu konstantnost u igri.

Dovoljno o tome govori da su na poslednjih pet mečeva ostvarili dve pobede i doživeli tri poraza. 

Ipak, proteklog vikenda su rutinski savladali Salernitanu (3:0), tako da sa određenom dozom samopouzdanja dolaze na ''Olimpiko'' na kojem tradicionalno ne beleže dobre rezultate.

Poslednji put na njemu su slavili 2018. a od tada je viđen remi i četiri uzastopne pobede Rome.

Ono što ne ide na ruku Violi je činjenica da je izgubila svoja poslednja dva ligaška gostovanja Laciju i Milanu, a da stvar bude još gora nije postigla nijedan gol na tim mečevima.

Što se tiče izostanaka, kod domaćina neće biti Kumbule i Ejbrahama, a pod znakom pitanja je Smoling.

Slična je situacija kod gostiju koji će biti bez Kastrovilija, Dodoa i Ikonea, a pod upitnikom je nastup ponajboljeg igrača ekipe Nika Gonzaleza.

Verujemo da će pune tribine Olimpika pogurati Romu ka šestoj uzastopnoj pobedi pred svojim navijačima.

NAŠ TIP: 1 (kvota 2,15)

POGLEDAJTE PRVU EPIZODU EMISIJE "KLADIONIČARSKE PRIČE"

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

KAKVA ČISTKA... Novak Đoković se odlučio na drastičan potez!