UVERTIRA ZA KATALONSKI DERBI: Đirona protiv četvrtoligaša odmara ključne igrače za Barselonu

O. M.

07. 12. 2023. u 11:02

ĐIRONA gostuje četvrtoligašu Oriueli u drugom kolu španskog Kupa Kralja. Utakmica se igra na "Munisipal los Arkos" stadionu od 21 čas.

УВЕРТИРА ЗА КАТАЛОНСКИ ДЕРБИ: Ђирона против четвртолигаша одмара кључне играче за Барселону

EPA

Oriuela je u zoni ispadanja na tabel ičetvrte grupe četvrtog razreda takmičenja Španiji, sa 16 bodova iz 14 utakmica. Nisu pobedili na pet poslednjih utakmica, šest ako se računa da su u prvom kolu Kupa prošli tek posle boljeg izvođenja jedanaesteraca.

Treba reći da su tada eliminisali trećeligaša Himnastik, što je već samo po sebi za njih ogroman uspeh. Protiv jednog od lidera najvišeg razreda španskog fudbala se ne zanose da mogu da uradde nešto slično naročito jer im je prioritet opstanak u ligi iz koje ove sezone ispada praktično polovina učesnika.

Đirona i njeni navijači nastavljaju da žive san o Ligi šampiona i tituli u La ligi. Najprijatnije iznenađenje "liga petice" još od Lesterove titule u Engleskoj pre nekoliko godina deli prvo mesto sa madridskim Realom, a u leđa im gledaju "veliki katalonski brat" Barselona i Atletiko Madrid. 

Pre nekoliko dana Đirona je upisala osmu uzastopnu u takmicu bez poraza, savladavši Valensiju sa 2:1. Đironu posle ovog meča očekuje pokrajinski derbi sa Barselonom pa se može očekivati da Oriueli suprotstave kombinovani sastav s kojim će svejedno izabranici Migel Anhel Munjoza biti favoriti.

NAŠ PREDLOG: 2&3+ (kvota 1,73)

POGLEDAJTE PRVU EPIZODU EMISIJE "KLADIONIČARSKE PRIČE"

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NA SAMO OKO 2 SATA LETA OD VAS: Nikad povoljnije letovanje na afričkom Mediteranu!