"OŠTRICE" S NOVIM TRENEROM DOČEKUJU LIVERPUL: Dete Šefild junajteda se vraća na mesto uspeha da vadi kestenje iz vatre

O. M.

06. 12. 2023. u 08:08

LIVERPUL gostuje Šefild junajtedu u okviru 15. kola engleske Premijer lige. Utakmica se igra na Bramal lejnu od 20 časova i 30 minuta.

ОШТРИЦЕ С НОВИМ ТРЕНЕРОМ ДОЧЕКУЈУ ЛИВЕРПУЛ: Дете Шефилд јунајтеда се враћа на место успеха да вади кестење из ватре

FOTO: Profimedia

"Oštrice" su nakon 14 kola poslednje na tabeli engleskog prvenstva, a kako igraju u dosadašnjem delu sezone, teško je poverovati da mogu da sačuvaju premijerligaški status. Najozbiljniji kandidati da se s njima nađu u poslednja tri na kraju sezone su Barnli i Luton taun, ekipe koje su sa njima i ušle u elitu na kraju prošle sezone.

To da tri ekipe koje su došle iz Čempionšipa već na kraju iste sezone ispadnu se poslednji put i jedini od rebrendiranja Prve divizije u Premijer ligu 1993. godine, desilo u sezoni 1997/98, kada su u paketu iz Čempionšipa stigli Bolton, Kristal palas i Barnsli, da bi se na kraju sezone svi zajedno i vratili u drugi razred engleskog fudbala.

Ta tri tima bi već sada bila u gotovo bezizlaznoj situaciji da FA nije oduzela deset bodova Evertonu, koji se zbog toga "umešao" u ovu trku za opstanak.

Da je Šefild junajted ipak najgori u ovom društvu potvrdio je rezultat direktnog susreta sa Barnlijem, u kome je "pukla petarda" koja je koštata posla Pola Hekingbotoma. Dosadašnjeg menadžera zamenio je Kris Vajlder, čovek koji je kao menadžer dva puta uvodio Šefild u viši rang, 2017. u Čempionšip posle šest godina u trećem razredu i 2019. u Premijer ligu, a kao igrač ovog kluba zabeležio više od 100 premijerligaških nastupa na poziciji desnog beka.

Kolike su mu šanse da sa ovim timom sada izbori opstanak tek treba da se vidi, a utakmica protiv Liverpula teško da može da bude prekretnica za "oštrice". U najboljem slučaju navijači mogu da očekuju bolje defanzivno izdanje tima, da se ne ponove "petarde" od Barnlija i Arsenala, ili još gore, osmica od Njukasla, najteži poraz na "Bramal lejnu" u istoriji nekadašnjeg velikana.

Javnost na Ostrvu ne veruju u novo Veberovo čudo, štaviše, nisu retki oni koji očekuju da Šefild junajted obori negativni rekord iz sezone 2008/09. kada je Derbi kaunti ispao iz lige sa samo 11 osvojenih bodova.

S druge strane, Liverpul igra solidno na oba fronta. U ligi su drugi, sa dva boda manje od lidera Arsenala i jednim više od šampiona Engleske i Evrope, trećeplasiranog Mančester sitija. U Ligi Evrope, kolo pre kraja obezbedili su prvo mesto i direktan plasman u osminu finala Lige Evrope.

Donekle problem za menadžera Jirgena Klopa predstavlja motivisanje igrača za "male" protivnike. Liverpul je pre mesec dana tek u zaustavnom vremenu izborio bod protiv Lutona na gostovanju, što možda daje tračak nade Šefildu da bi i oni mogli da iskoriste opuštanje "redsa".

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 2-2 (kvota 1,65) 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)