NAJVEĆI DERBI ITALIJANSKOG FUDBALA: Mogu li Vlahović i Kostić da poguraju Juve do prvog mesta?

V.M.

26. 11. 2023. u 12:39 >> 12:39

DANAS ćemo od 20:45 u okviru 13. kola Serije A imati priliku da gledamo jubilarni 250. ''Derbi d'Italija''.

НАЈВЕЋИ ДЕРБИ ИТАЛИЈАНСКОГ ФУДБАЛА: Могу ли Влаховић и Костић да погурају Јуве до првог места?

FOTO: Tanjug/AP

Juventus želi na vrh tabele. Ekipa iz Torina, za koju nastupaju dvojica srpskih reprezentativaca Dušan Vlahović i Filip Kostić, dočekuju na svom bunjištu akutelnog lidera Inter u nedelju (20.45). Ulog je u ovom megdanu je veliki jer bjankoneri eventualnim trijumfom posle dužeg vremena mogu ponovo da zasednu na čelu poziciju u Seriji A.

Kazna ne igranja u Evropi ove sezone omogućila je domaćinu da se u potpunosti fokusira na prvenstvu u kojem beleži veoma dobre rezultate, mada trener Alegri i dalje potencira da njegova ekipa nije konkurent za titulu iako tabela drugačije govori.

Okršaj sa timom iz Milana ne može da dođe u boljem trenutku za “staru damu“, jer se nalazi u seriji od pet uzastopnih trijumfa, a na tim utakmicama primila je samo jedan gol i to od Kaljarija. Na domaćem terenu nemaju kiks, sa bilansom pet pobeda i remija koji je jedino uspela da ostvari Bolonja (1:1). 

Da je Masimilijano Alegri napravio takmičarski tim kojem je primaran rezultat, govori podatak da su njegovi puleni dali 19 golova, a primili tek sedam. Zbog pojačanog fokusa u defanzivi pate napadači koji ne naleze često put do mreže ali Vlahović i Kjeza poseduju zavidan kvalitet i mogu u svakom trenutnku rešiti meč u korist svog tima kao što je srpski reprezentativac uradio protiv Lacija.

Najveći izazov domaćina biće da zaustavi neveratnog cenatrfora Lautara Martineza koji je ove sezone sam postigao 12 pogodaka, a veliku pomoć ima i u Čalhanogluu i Markusu Tiramu koji se pokazuje kao jedno od najboljih pojačanja u Seriji A ovog leta. Četa Simonea Inzagija ove sezone deluje na terenu kao najbolja ekipa u Italiji. Na gostovanjima su perfektni sa učinkom pet pobeda, sa 12 datih i samo jednim primljenim golom!

Može se reći da je Inter pokazao najviše od svih ekipa u Seriji A ove sezone i da zasluženo stoji na vrhu tabele, a pobedom na večerašnjem duelu bi samo potvrdio ulogu glavnog favorita za osvajanje Skudeta.

Danas ćemo imati priliku da gledamo jubilarni 250. zvanični ''Derbi d' Italija'', a prednost u njemu ima Juventus koji je slavio na 112 duela naspsram Interovih 76 trijumfa, a takođe je viđen i 61. remi.

Iako je Juventus u velikom naletu, verujemo da će ''neroazuri'' uspeti da odnesu barem bod iz Torina.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: X2&|0-1 (kvota 1,78)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!