HRVATIMA PLASMAN NA EURO VISI O KONCU: Modrić i družina više ne kontrolišu svoju sudbinu

V.M.

18. 11. 2023. u 11:54 >> 11:54

NAKON dva vezana poraza Hrvatska će pokušati da se vrati na pobednički kolosek kada od 18 časova bude gostovala Letoniji.

ХРВАТИМА ПЛАСМАН НА ЕУРО ВИСИ О КОНЦУ: Модрић и дружина више не контролишу своју судбину

FOTO: Tanjug/AP

Reprezentacija Hrvatske je za vreme prošle pauze doživela uzastopne poraze od Turske, odnosno Velsa i zbog toga sudbina o plasmanu u narednu rundu više nije u njenim rukama.

Automatski se već plasirala Turska koja ima 16 osvojenih bodova i nalazi se na čelu grupe ''D'', dok Vels i Hrvatska imaju po deset osvojenih bodova ali ''zmajevi'' imaju bolji međuosobni skor tako da bi sa pobedama na preostalim mečevima i oni čekirali kartu za Nemačku.

''Kockastima'' preostaje da se nadaju njihovom kiksu i da trijumfuju na svojim mečevima, ali ako do toga ne dođe nije sve izgubljeno za goste jer imaju zagarantovano mesto u plej-ofu zbog Lige nacija u kojoj su dogurali do finala (izgubili od Španije na penale).

Svakako je da bi neigranje na Evropskom prvenstvu bila prava propast za Hrvate koji su na Svetskom prvenstvu u Kataru zauzeli treće mesto.

Sa druge strane, Letonci su konačno upisali prvi trijumf savaldavši Jermeniju sa 2:0 za vreme prošle reprezentativne pauze. Ipak, šanse za plasman na Euro su im ravne nuli jer su doživeli čak šest poraza pored tog trijumfa.

Najveći problem domaćinu je katastrofalna odbrana jer je u dosadašnjem toku kvalifikacija primio čak 17 pogodaka, ubedljivo najviše od svih reprezentacija u grupi ''D''.

Večerašnji rivali su se sastali u novembru i Hrvati su tada rutinski slavili sa 5:0, do pobede ih je vodio Bruno Petković koji je dva puta tresao mrežu ''vukova'', a uz to je i podelio asistenciju Luki Ivanušecu za 2:0.

Nema više prostora za kalkulacije, ''kockasti'' moraju da jure tri boda i verujemo da će do njih i doći.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 2&3+ (kvota 1,60)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SLAVIMO VELIKU SREDU: Šta ne sme da se radi i KO DANAS FARBA jaja