LIVERPUL BI DA SE VRATI NA POBEDNIČKU STAZU: Razigrane ''pčelice'' imaju drugačije planove

V.M.

12. 11. 2023. u 08:15

IZABRANICI Jirgena Klopa će od 15 časova na ''Enfildu'' ugostiti ekipu Brentforda.

ЛИВЕРПУЛ БИ ДА СЕ ВРАТИ НА ПОБЕДНИЧКУ СТАЗУ: Разигране пчелице имају другачије планове

FOTO: Tanjug/AP

Domaćin se ne može pohvaliti dobrim rezultatima u proteklih sedam dana, prvo je jedva izvukao bod protiv Lutona pogotkom Luisa Dijaza u poslednjim trenucima utakmice, a nakon toga je doživeo neslavan poraz na ''Munisipalu'' kada ga je u okviru Lige Evrope savladao Tuluz (3:2).

Jirgen Klop sigurno nije zadovoljan padom u igri njegovih igrača koje će pokušati da motiviše u svom stilu kako bi osvojili bitna tri boda pred reprezentativnu pauzu.

I pored neuspeha na ''Kenilvurt roudu'' Liverpul se pred start kola nalazio na veoma zadovoljavajućoj trećoj poziciji i zaostaje samo tri boda za liderom Mančester sitijem koji ga je u više navrata sprečavao da osvoji titulu.

Kao što je gotovo svake sezone pojava, ključ dobrih igra ''redsa'' su nastupi na ''Enfildu''. To je i sada slučaj i na čuvenom stadionu su osvojili maksimalnih 15 bodova iz pet utakmica uz impresvinu gol-razliku, 14:2.

Što se tiče Lige Evrope u kojoj su po kladionicama glavni favoriti za osvajanje zauzimaju prvo mesto u svojoj grupi ''E'' sa devet sakupljenih bodova, tako da im poraz od Tuluza nije naneo mnogo štete.

Na noge im dolazi razigrani Brentford koji se nalazi u fantastičnoj seriji od tri vezane ligaške pobede. Niz su započeli protiv Barnlija (3:0), a zatim su bili bolji od gradskih rivala Čelsija (0:2), odnosno Vest hema (3:2).

Iako od starta kampanje igraju bez najboljeg igrača ekipe Ajvana Tonija koji je suspendovan zbog klađenja do kraja kalendarske godine, ''pčelicama'' to ne pretdstavlja nikakav problem i Tomas Frank ponovo pokazuje o koliko se kvalitetnom stručnjaku radi.

Brentford se pred početak kola nalazio na devetom mestu i može se reći da se ove sezone pretplatio na goleade pošto na njegovim utakmicama u proseku pada nešto više od tri pogotka po meču (gol-razlika 19:14).

Što se tiče izostanaka, Klop neće moći da računa na Bajčetića, Alkantaru, Robertsona, Makalistera i Džounsa, ali dobra vest za nemačkog stručnjaka je to što se u sastav vraća kapiten Virdžil van Dajk.

Gosti imaju čak podužu listu povređenih igrača od svog rivala i na ''Enfild'' dolaze bez Hikija, Henrija, Dasilve, Damsgarda, Šadea i pomenutog Ajvana Tonija.

Današnji suparnici su dva puta do sada igrali na ''Enfildu'' i u oba navrata je slavio Liverpul, ali treba biti oprezan sa fiksom jer je Brentford u odličnoj formi i pokazao je da je tvrd orah time što je odigrao najviše remija u ligi uz Notingem (po četiri).

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 1X&|1+||1+ (kvota 1,60)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
UKRAJINA TUGUJE: Umro Mihail Fomenko

UKRAJINA TUGUJE: Umro Mihail Fomenko

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu - rat koji je u toku je doveo da se zbivanja iz tih država prate iz minuta u minut, uživo, a na svakih pet minuta pojavi se nova informacija koja izazove veliku pažnju. Sport je neodvojiv deo života, pa i tokom ratnih zbivanja, a upravo je jedna sportska vest rastužila ovog ponedeljka Ukrajince.

29. 04. 2024. u 12:24

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!