VERONA BEZ LAZOVIĆA U ĐENOVI: Đilardino ima džokera za oslabljene "mastife"

O. M.

10. 11. 2023. u 14:43 >> 14:43

ĐENOVA dočekuje Veronu u drugoj utakmici 12. kola italijanske Serije A.

ВЕРОНА БЕЗ ЛАЗОВИЋА У ЂЕНОВИ: Ђилардино има џокера за ослабљене мастифе

FOTO: EPA

Utakmica se igra na stadionu Luiđi Feraris s početkom od 20 časova i 45 minuta.

"Grifoni" su 14. na tabeli Serije A sa 11 bodova, tri više od današnjeg protivnika koji je u zoni ispadanja, tačnije na 18. poziciji. Ekipa koju predvodi nekadašnji italijanski rerezentativac Alberto Đilardino prošlu sezonu je provela u Seriji B, ali se ekspresno vratila sa ambicijama da ove sezone zadrži status prvoligaša. 

Kako sada stvari stoje, ima i ozbiljnijih kandidata za ispadanje, ali Đenova će verovatno do kraja sezone strepiti za status. To potvrđuje i poslednji rezultat u Seriji A kada je izgubila od jednog protivkandidata u borbi za opstanak, Kaljarija. Bilo je 2:1 za probuđene Sardence kojima je to bila druga uzastopna pobeda u prvenstvu i druga ukupno u sezoni.

Prethodno je Đenova pobedila najslabiju ekipu u ligi, bar kada se gleda dosadašnji bodovni saldo, Salernitanu, sa 1:0. Jedini strelac za "grifone" na tom meču bio je Gudmundson u 35. minutu. Između ove dve utakmice došao je Kup u kome je Đenova pobedila Ređanu sa 2:1 posle produžetka. Gosti iz Ređo Emilije su poveli u prvom poluvremenu, a pobedu Đenovi opet je, golom u 99. minutu, doneo Gudmundson, koji polako postaje Đilardinov džoker.

Verona dolazi možda u idealnom trenutku da se Đenova odlepi sa dna tabele. Reč je o ekipi koja je u velikoj rezultatskoj krizi. Iako su "mastifi" prvenstvo otvorili dvema pobedama, na gostovanju Empoliju (1:0) i kod kuće protiv Rome (2:1), to u do danas ostale jedine dve utakmice u kojima su trijumfovali.

Trenutno je Verona u seriji od pet poraza, a u poslednjih deset utakmica zabeležili su dva remija i osam puta su pognute glave napuštali teren. Jedan od tih pet uzastopnih poraza označio je i eliminaciju iz Kupa Italije, Bolonja je sa 2:0 overila plasman dalje.

Reprezentativac Srbije Darko Lazović igrao je 64 minuta u porazu sa 3:1 od Monce, a zamenjen je zbog povrede zbog koje će propustiti i večerašnji meč. Umesto njega je ušao Siril Ngonge koji je kasnije asistirao za počasni pogodak "mastifa" i tako sebi verovatno obezbedio mesto u startnoj postavi večeras.

Verona nije pobedila Đenovu u 16 poslednjih međusobnih susreta na "Marasiju", a na poslednja dva bilo je nerešeno, 3:3 i 2:2. Poslednjih 13 susreta u Đenovi došlo je najmanje dva gola, a većina i 3+. 

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 1X&2+ (kvota 1,75)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu, zbivanja iz tih država se prate iz minuta u minut, uživo, ali postoje i prateći događaji do kojih su dovela vojna dejstva, a koji privlače ogromnu pažnju svetske javnosti. Sport je jedan od segmenata života na koje je rat takođe uticao, a fudbal, kao najpopularnija sportska disciplina, posebno je zanimiljiv ovih dana, zbog ruske situacije u njemu.

29. 04. 2024. u 21:07

Komentari (0)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?