"KOPLJANICI" SE PROBUDILI: Ajaks beži sa dna tabele i u Ligi Evrope

O. M.

09. 11. 2023. u 10:18 >> 10:18

U četvrtom kolu grupne faze Lige Evrope Ajaks dočekuje Brajton. Utakmica je na programu u četvrtak od 18.45 na Johan Krojf areni. Holanđani su poslednji na tabeli sa dva boda, dok su Englezi drugi sa četiri.

КОПЉАНИЦИ СЕ ПРОБУДИЛИ: Ајакс бежи са дна табеле и у Лиги Европе

Foto: Profimedia

"Kopljanici" su posle očajnog starta sezone, jednog od najgorih u istoriji kluba, u poslednje dve utakmice izgleda pritisnuli neko reset dugme, posle čega su vezali dve pobede.

Nakon što su u zaostaloj utakmici trećeg kola sa 2:0 savladali Folendam, u prošlom kolu su bili ubedljivi protiv Herenvena i pobedili čak sa 4:1. Do 42. minuta utakmice domaći su imali duplu prednost, golovima Stivena Bergvajna i Brajana Brobija, a gosti su do kraja poluvremena uspeli da smanje prednost. Ipak, na kraju utakmice Čuba Akpom je sa dva gola stavio tačku na ovaj meč.

Ajaks trenutno zauzima tek 11. poziciju na tabeli sa 11 bodova, što je čak 15 manje od trećeplasiranog Fejenorda i 22 manje od lidera PSV Ajndhovena. Pre ove dve pobede, Ajaks nije znao za trijumf na deset uzastopnih takmičarskih mečeva. 

Novi-stari trener Džon Van et Šip je očigledno doneo ono što je ekipi bilo potrebno, a da li će protiv neugodnog Brajtona uspeti da ostane na pobedničkoj stazi možda će zavisiti i od toga kojim će timom raspolagati večeras. Sa povredama se i dalje bore Džeronimo Ruli, Sivert Mansverk, Džej Gorter i Amuričo van Aksel Dongen, a da li će neko od njih moći da se suprotstavi "galebovima" odlučiće lekarski tim Ajaksa.

Ajaks je ove sezone samo jednom vodio na poluvremenu. Tada nije uspeo da pobedi, pošto je PSV preokrenuo u derbiju i stigao do pobede od 5:2. 

Brajton je odigrao nerešeno u gostima sa Evertonom 1:1 prethodnog vikenda. Trenutno zauzimaju sedmu poziciju na tabeli sa 18 bodova, dok su sa AEK-om izjednačeni za drugo mesto u Ligi Evrope. U poslednjih šest takmičarskih utakmica zabeležili su jednu pobedu i jedan poraz, kao i četiri remija.

Trener Roberto de Zerbi takođe ima nekoliko problema sa povredama, uključujući Solija Marka, Hulija Encisa i Jakuba Modera, koji svi imaju povrede kolena. Danija Velbeka očekuje duža pauza, dok će Estupinan verovatno biti spreman tek posle reprezentativne pauze.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: GG&3+ (kvota 1,68) 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

ŠOK: Karlos Alkaraz izbačen sa turnira u Madridu! Imitirao Nadala, pa morao da pakuje kofere, kao i Rafa (VIDEO)