REDSI ODRŽAVAJU MAKSIMALAN UČINAK: "LJubičasti" se muče na svim frontovima

O. M.

09. 11. 2023. u 09:21 >> 09:22

OVOG četvrtka na stadionu "Munisipal" u Tuluzu domaća istoimena ekipa dočekuje Liverpul.

РЕДСИ ОДРЖАВАЈУ МАКСИМАЛАН УЧИНАК: Љубичасти се муче на свим фронтовима

FOTO: Tanjug/AP

Utakmica se igra od 18 časova i 45 minuta. Redsi dominiraj u grupi "E" gde su osvojili maksimalnih devet bodova iz tri utakmice, a najubedljiviji su bili pre dve nedelje, upravo protiv današnjeg rivala koga su sa Enfilda ispratili pobedom od 5:1.

Tuluz je posle tog poraza pao na treće mesto u grupi sa četiri boda, koliko ima i belgijski Union Sen Žiloaz, ali sa boljom gol-razlikom. Poslednji je austrijski LASK sa sva tri poraza. Domaći tim je plasman u Ligu Evrope izborio osvajanjem Kupa Francuske gde je u finalu bio bolji od branioca trofeja Nanta.

Ljubičastima ne cvetaju ruže ni na domaćoj sceni. Posle poraza od Liverpula izgubili su dva puta i u Ligi jedan, a pre utakmice sa redsima dva puta su igrali nerešeno pa sada u francuskom šampionatu zauzimaju 14. mesto sa 11 bodova, to je samo jedan više od Meca koji je na poziciji koja vodi u baraž za ostanak u eliti. U prethodnom kolu Lige 1 izgubili su na svom stadionu od Avra rezultatom 2:1.

Liverpul je u dobroj formi u poslednje vreme. Izabranici Jirgena Klopa vezali su četiri uzastopne pobede u svim takmičenjima pre nego što su u prošlom kolu kiksnuli protiv Lutona dozvolivši novajliji u Ligi da deset minuta pre kraja utakmice povede sa 1:0, da bi tek u petom minutu nadoknade izgubljenog vremena Luis Dijaz spasao bod.

Jirgen Klop je svestan da pobeda u Tuluzu donosi i matematički obezbeđen plasman u nokaut-fazu pa sigurno neće dozvoliti igračima da se opuste, a kvota promašenih prilika je valjda ispucana protiv "šeširdžija" u Lutonu.

Liverpul je jedna od samo tri ekipe u Ligi Evrope sa stopostotnim učinkom, uz Romu i Bajer iz Leverkuzena. Ovo će biti četvrti međusobni susret Liverpula i Tuluza u evropskim kupovima. Pre 16 godina igrali su u grupi Lige šampiona, a Liverpul je tada pobedio sa 4:0 na Enfildu i sa 1:0 u Tuluzi.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 2&3+ (kvota 1,85) 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
I RUSI SU ZATEČENI: Evo koga je Ramzan Kadirov imenovao za ministra sporta Čečenije

I RUSI SU ZATEČENI: Evo koga je Ramzan Kadirov imenovao za ministra sporta Čečenije

Imajući u vidu da rat u Ukrajini uveliko u trećoj godini otkako je počeo u februaru 2022, čak i oni koji nisu pomno pratili situaciju u Rusiji u međuvremenu su veliki broj puta informasani šta radi prvi čovek Čečenije, Ramzan Kadirov, jedan od najvećih poštovalaca ruskog predsednika Vladimira Putina. Ipak, ono što je sada odlučila pomenuta "glava Čečenske Republike", kako mu glasi zvanična titula, zbunila je i rusku javnost.

21. 05. 2024. u 20:03

Komentari (0)

ŠOK PRED OLIMPIJSKE IGRE: Najbolja srpska košarkašica u 28. godini završila karijeru! (VIDEO)