DERBI ZAČELJA U BUGARSKOJ: "Bela dama" popravila formu, "boljari" tonu sve dublje

O. M.

06. 11. 2023. u 10:58

SLAVIJA iz Sofije dočekuje ekipu Etara iz Velikog Trnova u 16. kolu bugarske Prve lige. Utakmcia se igra na stadionu "Aleksandar Šalamanov" u Sofiji od 14 časova i 30 minuta.

ДЕРБИ ЗАЧЕЉА У БУГАРСКОЈ: Бела дама поправила форму, бољари тону све дубље

Foto: Profimedia

Slavija je u prošlom kolu poražena od Ludogoreca sa 2:0. Trenutno je na 14. mestu sa 11 osvojenih bodova. 

"Bela dama" je u poslednjih pet takmica osvojila sedam bodova, dok je u prethodnih 11 skupila samo četiri. Tačnije, ta četiri je svojila u prva četiri kola, a onda je usledio niz od sedam poraza koji je trajao od sredine avgusta do početka oktobra. To je koštalo posla španskog trenerta Hose-Mariju Bakera na čije mesto je došao Zlatomir Zagorčić.

Srpskom stručnjaku sa bugarski mpasošem ovo je treći mandat na klupi Savije a doneo je i poslednji trofej slavnom klubu, Kup Bugarske 2018. godine.

Etar se letos vratio u Prvu ligu a kako sada stvari stoje neće se dugo zadržati u elitnom društvu bugarskog fudbala. Ovo je inače treća inkarnacija kluba koji je osnovan 1924. godine, a početkom devedesetih je uspeo i da osvoji titulu šampiona.

Etar je u prošlom kolu porazom od CSKA iz Sofije prekinuo mini seriju od tri utakmice bez izgubljene, što je bio njihov najduži takav niz u Ligi.

U prvom delu prvenstva Slavija je pobedila sa 1:0 u Velikom Trnovu.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 1 (kvota 1,80)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KADA JE RAK PLUĆA IZLEČIV? Doktorka Đurđević dala odgoor na pitanje o strašnoj bolesti (VIDEO)