BRAJTON SE POBEDOM VRAĆA U BORBU ZA NOKAUT FAZU: Holandski velikan bez trenera dolazi na ''Ameks''

V.M.

26. 10. 2023. u 08:40

U pokušaju da dođu do bitnih bodova popularni ''galebovi'' će ugostiti Ajaks (21.00).

БРАЈТОН СЕ ПОБЕДОМ ВРАЋА У БОРБУ ЗА НОКАУТ ФАЗУ: Холандски великан без тренера долази на Амекс

Foto: Profimedia

Večerašnji rivali su na loš način započeli Ligu Evrope iako su važili za jedne od glavnih favorita u takmičenju, zauzimaju treće i četvrto mesto grupe ''B'' i juriće bodove kojima bi napravili korak ka nokaut fazi.

Zgusnuti raspored je počeo da utiče na Brajton koji se muči u poslednje vreme, engleski predstavnik nije navikao da igra veliki broj utakmica sa malo vremena za odmor jer ove godine debituje u evropskim takmičenjima, pa večerašnji duel dočekuje u negativnom nizu od pet utakmica bez pobede u svim takmičenjima.

Domaćin je za vikend imao najteže gostovanje u Evropi kada je gostovao osvajaču Lige šampiona Sitiju i poražen je sa 2:1, ali i dalje zauzima respektabilnu sedmu poziciju u Premijer ligi.

Što se tiče Lige Evrope, tu su na otvaranju poraženi od AEK na ''Ameksu'' (2:3), a zatim su nadoknadili zaostatak od dva gola protiv Marselja i osvojili bitan bod (2:2).

Tradiciju igranja ofanzivnog fudbala Brajton implementira i ove godine, ako nečeg ne fali na utakmicama izabranika Roberta de Zerbija to su uzbuđenje i preokreti jer je na 12 odigranih utakmica ''galebova'' viđeno neverovatnih 50 pogodaka, preko četiri u proseku.

Sa druge strane, Ajaks ima košmarnu sezonu i pre nekoliko dana nakon što je pao u zonu ispadanja posle poraza od Utrehta (3:4) uprava je odlučila da smeni trenera Morisa Stajna. 

Njegov otkaz je rezultat izuzetno loših rezultata i činjenice da holandski velikan ima katastrofalan start sezone kakav se dugo nije video u Amsterdamu.

''Kopljanici'' se nalaze u negativnoj seriji od osam utakmica bez pobede u svim takmičenjima za vreme koje su odigrali tri remija i doživeli pet poraza, a da stvar bude još gora uprava nije našla zamenu Stajnu tako da će ih na večerašnjem meču sa klupe predvoditi neiskusni Hedviges Maduro koji će biti vršilac dužnosti dok se na nađe dugotrajno rešenje.

U Ligi Evrope, Ajaks je za sada dva puta delio bodove. Prvo sa Marseljom (2:2), a zatim i AEK-om (1:1) tako da se nalazi u nešto boljoj situaciji nego njegov večerašnji rival.

Goleade su redovna pojava i na mečevima četvorostrukog prvaka Evrope, odigrao je devet utakmica u svim takmičenjima i na njima je viđeno čak 35 pogodaka.

U redovima domaćina neće biti Ensiska, Estupinjana, Velbeka, Lalane, Lamptija i Modera tako da će De Zerbi imati problema sa sastavljanjem tima, dok su kod gosta pod znakom pitanja Kaplan, Mansverk i Rulji.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 1X&|1+||1+ (kvota 1,50)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)