MANČESTER SITI U KRIZI? ''Građani'' znaju da igraju sa Brajtonom na ''Etihadu''

V.M.

21. 10. 2023. u 10:15

U jednom od mnogih derbija devetog kola Premijer lige, Gvardiolini izabranici će od 16 časova dočekati Brajton.

МАНЧЕСТЕР СИТИ У КРИЗИ? Грађани знају да играју са Брајтоном на Етихаду

Tanjug/AP

Navikli smo da domaćin dominira najvećim rangom engleskog fudbala u skorijoj istoriji, to je bio slučaj i na startu ove sezone kada su vezali šest ligaških pobeda, ali od tada je usledio blagi pad.

Prvo ih je savladao Vulverhempton sa 3:1, a nakon toga je bolji od njih bio i Arsenal (1:0), što je bio tek treći put od kada je Pep Gvardiola preuzeo Siti da su doživeli dva uzastopna poraza, a uz to vredi napomenuti da ih je Njukasl izbacio iz Liga kupa, tako da je reprezentativna pauza došla u pravo vreme za njih.

Pored svega toga, Siti je treći na tabeli, a jedan od najboljih trenera je imao vremena da pripremi utakmicu i sigurno je da će njegovi izabranici naoštreni izaći na teren od 16 časova.

Tradicionalno gledano, pravi protivnik za izlazak iz krize je Brajton koji je sedam puta gostovao na ''Etihadu'' i svih sedam puta ga je napuštao pognute glave, ali ako pogledamo tabelu ''galebovi'' su šesti, a i sa klupe ih predvodi jedan od Gvardiolinih omiljenih saradnika, Roberto de Zerbi, tako da očekujemo dosta zanimljiv obračun.

Brajton je takođe bio zahvalan dolasku međunardone pauze, jer ju je dočekao sa negativnim nizom od četiri utakmice bez pobede u svim takmičenjima. Dodatni napor igranja Lige Evrope je uzeo danak četi harizmatičnog italijanskog stručnjaka.

I pored toga, gosti su nastavili da forsiraju svoj napadački, otvoreni stil igre o čemu svedoči njihova gol-razlika 21:16 na osam utakmica Premijer lige, tako da kada onih igraju goleada je zagarantovana stvar.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: |1+&3+ (kvota 1,60)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UBIJEN ALEKSANDR PELEŠENKO: Dvostruki šampion Evrope poginuo u Ukrajini