MERSISAJD DERBI: Klopova četa napada sam vrh tabele

V.M.

21. 10. 2023. u 08:07

SUBOTNjI program najjače lige sveta otvoriće veliki gradski derbi u kojem će Liverpul na prepunom ''Enfildu'' ugostiti Everton (13:30).

МЕРСИСАЈД ДЕРБИ: Клопова чета напада сам врх табеле

Tanjug/AP

Može se reći da je reprezentativna pauza došla u pravom trenutku za ''redse'' koji su nakon sjajnog otvaranja sezone i ostvarivanja pet pobeda u uvodnih šest kola, osvojili samo jedan bod na poslednje dve utakmice.

Prvo su izgubili od Totenhema (1:2) kada im je poništen čist gol pri rezultatu 0:0 greškom VAR-a, a nakon toga su podelili plen na ''Ameksu'' sa Brajtonom (2:2).

Klop je imao dve nedelje da stabilizuje tim i pripremi ih za veliki derbi na kojem bi pobedom mogli da se izjednače po broju bodova sa trenutnim liderom Totenhemom.

Ono što odlikuje Liverpul ove sezone, kao i prethodnih, su sjajne igre na svom terenu. Naime, domaćini su na ''Enfildu'' odigrali pet mečeva i upisali su isto toliko pobeda, a  na tim utakmicama su postigli 14 pogodaka.

Pored solidnih igara u Premijer ligi, ''redsi'' nastupaju i u Ligi Evrope gde su po kladionicama glavni favorit za osvajanje i tu ulogu su opravdali na startu takmičenja trijumfima nad LASK-om (3:1) i Rojal Unionom (2:0).

Sa druge strane, Everton je nakon klimavog starta prvenstva i tri vezana poraza na otvaranju podigao formu. Na poslednja tri meča ostvario je dve pobede, a trijumfom nad Bornmutom od 3:0 pred pauzu pobegao je iz zone ispadanja i sada je 16. na tabeli.

Na poslednjem gostovanju ''karamele'' su osvojile tri boda kada su igrale sa Brentfordom (3:1), i ako bi danas ostvarili pobedu to bi bio prvi put još od 2021. da vežu dva trijumfa na ligaškim gostovanjima.

O poboljšanju forme čete Šon Dajša govori i to da su u Liga kupu ostvarili pobede nad Donkasterom i Aston vilom, pa ih u osmini finala očekuje duel sa Barnlijem na ''Gudisonu''.

Što se tičeg samog Mersisajd derbija, ovo će biti 243. zvanični obračun velikih rivala. Liverpul je do sada ostvario 98 pobeda naspram Evertonovih 67, a viđeno je i 78 remija.

Redsi dominiraju u skorijoj istoriji mersisajd derbija, a dovoljono o tome svedoči podatak da je Everton tri boda sa Enfilda u 21. veku odneo samo jedno, a pored toga je Liverpul slavio 15 puta uz deset podela bodova.

U redovima domaćina neće biti Bajčetića, Džounsa, Kelehera, Robertsona i Tijaga, dok je pod znakom pitanja nastup Kodija Gakpa.

Šon Dajš neće imati tolikih problema sa formiranjem sastava jer mu je jedini siguran izostanak Dele Ali koji ionako ne dobija priliku, ali moguće je da meč propuste Kolman i Gomeš.

Verujemo da će se Liverpul vratiti na pobedničku stazu odmah nakon reprezentativne pauze i da će nastaviti sa sjajnim igrama protiv gradskog rivala na ''Enfildu''.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,40)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024