ZVEZDA KREĆE PO ČETVRTU U NIZU: "Gumari" baš nemaju sreće u žrebu za Kup Srbije

O. M.

18. 10. 2023. u 13:57 >> 13:57

FUDBALERI Crvene zvezde gostuju ekipi Trajala u Kruševcu, u okviru šesnaestine finala Kupa Srbije. Utakmica se igra na stadionu Mladost od 15 časova, iako je provobitni termin bio sat kasnije.

ЗВЕЗДА КРЕЋЕ ПО ЧЕТВРТУ У НИЗУ: Гумари баш немају среће у жребу за Куп Србије

FOTO: FK Crvena zvezda/N. Mitić

Zvezda brani trofej koji je osvajala tri puta u nizu, a na prvoj prepreci čeka je ekipa koja je prošle godine u istoj ovoj rundi takmičenja gostovala Partizanu. Pre tri godine Trajal je u prvom kolu ugostio ekipu TSC iz Bačke Topole, pa se može reći da "gumari" baš nemaju sreće u žrebu za naše najmasovnije takmičenje.

Zvezda je poslednji poraz u kupu doživela 10. juna 2020. godine, kada je u polufinalu bolji od nje minimalnim rezultatom bio večiti rival Partizan, ali je na kraju pehar pobednika Kupa Srbije za tu godinu pripao Vojvodini koja je u finalu savladala crno-bele. 

Od tog 10. juna Zvezda je u Kupu ostvarila 12 pobeda i tri nerešena duela posle kojih je bila bolja u izvođenju jedanaesteraca. Serija je počela 16. novembra na našem najvećem stadionu kada je Zvezda posle preokreta savladala Zlatibor sa 4:2, a za sada poslednja u finalu prošlogodišnjeg izdanja kada je, opet posle preokreta, savladan Čukarički sa 2:1.

Treba da se vidi koliko je reprezentativna pauza ostavila traga na igrače oba tima. Zvezda je pre pauze gostovala u Kragujevcu i sa 4:3 pobedila domaće "crvene đavole", ali je odlukom Superlige na kraju meč ipak registrovan službenim rezultatom 3:0 u korist šampiona pošto je, greškom ekonoma, Radnički nastupio sa igračem koga nije bilo u protokolu.

Šampion Srbije trenutno se nalazi na drugom mestu sa 21 bodom, četiri manje od lidera Partizana i jednim više od trećeplasiranog TSC-a. Sve tri ekipe imaju po dva meča manje, večiti rivali treba da odigraju odloženi derbi, dok je celo jedno kolo odloženo zbog dana žalosti.

S druge strane, Trajal dominira u Srpskoj ligi Istok sa maksimalnim učinkom od deset pobeda u isto toliko kola. Računajući i poslednje kolo grupe za opstanak Prve lige Srbije prošle sezone, "gumari" su vezali 11 pobeda. U poslednjem kolu savladali su ekipu Sinđelića sa 3:1 i zadržali devet bodova prednosti nad najbližim pratiocem Radničkim iz Pirota.

Zvezda i Trajal se nikada nisu sastajali u zvaničnim utakmicama.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 2&2+I (kvota 1,80) 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!