ŠVAJCARCI ČUVAJU PRVO MESTO U GRUPI ''I'': Plasman na Euro je blizu!

V.M.

15. 10. 2023. u 10:52

OD 18 časova fudbaleri Švajcarske će ugostiti Belorusiju na ''Kibunparku'' u Sent Galenu.

ШВАЈЦАРЦИ ЧУВАЈУ ПРВО МЕСТО У ГРУПИ И: Пласман на Еуро је близу!

FOTO: AP/Tanjug

Švajcarska će nastojati da održi svoj neporaženi rekord u grupi ''I'' i tako sačuva mesto na vrhu tabele. Domaćini nisu samo neporaženi u ovoj kvalifikacionoj kampanji za Euro 2024, već nisu izugubili na svom terenu u kvalifikacijama za Evropsko ili Svetsko prvenstvo još od 2014!

Tim Murata Jakina je imao dodatnog vremena da se pripremi za ovaj okršaj jer je njihova utakmica zakazana za četvrtak protiv Izraela odložena, a nakon što su u martu ranije ove godine pobedili Belorusiju sa 5:0 u gostima, ući će sa dosta samopouzdanja u večerašnji meč.

To im je bio četvrti trijumf na isto toliko utakmica protiv današnjeg rivala, a zanimljivo je da ni na jednoj od njih Belorusi nisu postigli gol.

Svoj poslednji meč Švajcarci su odigrali pre nešto više od mesec dana, kada su rutinski savladali Andoru sa 3:0. Pored toga ostvarili su još tri pobede uz dva remija i sa 14 osvojenih bodova prvi su u grupi ''I'' i imaju poen više od drugoplasirane Rumunije, odnosno tri od Izareala koji zauzima treće mesto.

Sa druge strane, Belorusija ima samo matematičke šanse da se plasira na Euro jer je trenutno pretposlednja u grupi sa osam poena zaostatka u ondosu na Rumuniju.

Ove dve selekcije su se sastale pre nekoliko dana i u jednoj tvrdoj utakmici podelili su bodove bez postinutog gola (0:0).

Ipak, gosti bi morali da idu na pobedu danas,a pored kvaliteta protivnika na stranu im ne ide ni to što nisu slavili u gostima još od 2020. kada su bili bolji od Kazahstana u Ligi nacija.

'Bela krila'' nisu igrala ni na jednom velikom takmičenju u svojoj istoriji i teško da se ta serija neće produžiti. 

Osvojili su pet bodova u ovom kvalifikacionom ciklusu, a jedinu pobedu su ostvarili protiv lažne države Kosova (2:1).

Večeras verujemo da će Švajcarci preuzeti inicijativu od prvog minuta i da će pred svojim navijačima doći do još jednog rutinskog trijumfa.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 1&2-5 (kvota 1,48)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)