GVARDIOLINA ČETA DOŽIVELA DVA UZASTOPNA PORAZA: Holand je prošle godine pet puta tresao mrežu Lajpciga!

V.M.

04. 10. 2023. u 13:03 >> 13:03

FUDBALERI Lajpcig će od 21.00 dočekati Mančester siti u okviru drugog kola grupe ''G'' Lige šampiona.

ГВАРДИОЛИНА ЧЕТА ДОЖИВЕЛА ДВА УЗАСТОПНА ПОРАЗА: Холанд је прошле године пет пута тресао мрежу Лајпцига!

Tanjug/AP

Današnji rivali su oslovljeni kao glavni kandidati za prolaz u grupi sa Zvezdom i Jang bojsom, a te uloge su opravadali na otvaranju takmičenja. ''Građani'' su posle preokreta savladali ''crveno-bele'' (3:1), dok su današnji domaćini istim rezultatom bili bolji od švajcarskog šampiona.

Uprkos prodaji nekoliko ključnih igrača tokom leta, uključujući Joška Gvardiola i Kristofera Nkunkua, Lajpcig je veoma dobro započeo novu sezonu, ostvarivši sedam pobeda, uz po remi i poraz na svojih prvih devet utakmica u svim takmičenjima.

Domaćini su za vikend igrali veliki derbi sa Bajernom, odlično su otvorili meč sa dva brza pogotka, ali Bavarci su se vratili u drugom poluvremenu, pa je viđena podela bodova.

Trenutno su peti na tabeli Bundeslige, ali zaostaju samo tri boda za vodećim Leverkuzenom.

Što se tiče gosta, Siti je imao dosta problematičnu nedelju u kojoj je po prvi put od januara meseca doživeo dva vezana poraza. Prvo je bolji od njega bio Njukasl u Liga kupu (0:1), a nakon toga i Vulverhempton u sedmom kolu Premijer lige (1:2).

Blaži pad u formi može se pridodati izostancima ključnih igrača poput Kevina de Brujnea, Griliša, Bernarda Silve, Stounsa i Rodrija, ali svi sem Belgijanca bi trebali da se vrate na teren, što je dobra vest za Gvardiolu jer njegove izabranike očekuje veliki derbi sa Arsenalom ovog vikenda.

Gosti su trenutni branioci ''ušatog'' trofeja Lige šampiona u kojoj se nalaze u sjajnoj formi i neporaženi su na poslednjih 14 utakmica najelitnijeg evropskog takmičenja.

Ovi rivali su se sastali u osmini finala prošle godine, kada je nakon remija u Lajpcigu (1:1), Siti predvođen petostrukim strelcem Holandom slavio sa 7:0.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: X2&|1+ (kvota 1,57)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
UKRAJINA TUGUJE: Umro Mihail Fomenko

UKRAJINA TUGUJE: Umro Mihail Fomenko

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu - rat koji je u toku je doveo da se zbivanja iz tih država prate iz minuta u minut, uživo, a na svakih pet minuta pojavi se nova informacija koja izazove veliku pažnju. Sport je neodvojiv deo života, pa i tokom ratnih zbivanja, a upravo je jedna sportska vest rastužila ovog ponedeljka Ukrajince.

29. 04. 2024. u 12:24

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave