DA LI JE VREME DA "KRALJ" PADNE POD VEZUVOM? Napoli se vratio u formu, prštaće na stadionu "Dijego Armando Maradona"

O. M.

03. 10. 2023. u 09:43 >> 09:43

NAPOLI dočekuje Real Madrid u jednom od derbija drugog kola Lige šampiona. Utakmica se igra na stadionu "Dijego Armando Maradona" od 21 čas.

ДА ЛИ ЈЕ ВРЕМЕ ДА КРАЉ ПАДНЕ ПОД ВЕЗУВОМ? Наполи се вратио у форму, прштаће на стадиону Дијего Армандо Марадона

Tanjug/ap

Obe ekipe su pobedile u prvom kolu. Napolitanci su sa 2:1 bili bolji od Brage u gostima, dok su "kraljevići" sa minimalnih 1:0 savladali Union Berlin kod kuće.

Šampion Italije je do prednosti u Portugalu stigao u nadoknadi prvog poluvremena preko Di Lorenca, a domaćin je izjednačio golom Brume u 84. minutu. Da sva tri boda odu u Napulj postarao se jedan igrač domaćih, Sikou Niakate koji je centaršut Pjotra Zjelinskog sproveo u svoju mrežu dva minuta pre kraja regularnog dela utakmice.

Napoli je proletos osvojio treću titulu šampiona Italije, posle 33 godine pauze, ali ove godine nisu baš idealno počeli odbranu. Čini se, ipak, posle prethodna dva kola, da se Napoli vraća u prošlogodišnju formu, nakon što je vezao dve pobede u Seriji A i to sa osam postignutih i jednim primljenim golom (Leče 4:0 u gostima i Udineze 4:1 kod kuće). 

Napoli je trenutno treći na tabeli sa 14 bodova, četiri manje od milanskih gradskih rivala, Intera i Milana.

Real Madrid je dominirao celu utakmicu protiv Union Berlina u prvom kolu, ali lopta nije htela u gol koji je odlično čuvao Danac Frederik Renov. Bravu je uspeo da otključa sjajni Džud Belingem, tek u četvrtom minutu nadoknade izgubljenog vremena. Bio je to sedmi gol u sezoni za nekadašnjeg fudbalera Borusije iz Dortmunda otkad je došao na "Santijago Bernabeu".

Real je posle teškog poraza u gradskom derbiju od Atletika vezao dve pobede, a ona subotnja protiv Đirone, najprijatnijeg iznenađenja u ligama petice, vratila je "kraljevski klub" na čelo tabele sa 21 bodom iz osam kola.

Real je prošle godine zaustavljen u polufinalu Lige šampiona od potonjeg osvajača  Mančester sitija, a ambicije najtrofejnijeg kluba Evrope su uvek iste - titula šampiona Starog kontinenta mora da se vrati na Santjago Bernabeu posle dve godine.

Napoli i Real Madrid do sada su igrali četiri puta u najjačem evropskom klupskom takmičenju. Pre šest godina bili su u istoj grupi Lige šampiona kada je Real odneo dve pobede od po 3:1 na putu do titule. Davne 1987. godine igrali su u šesnaestini finala tadašnjeg Kupa šampiona, a Real je prošao dalje posle 2:0 u Madridu i 1:1 na stadionu koji se tada zvao "San Paolo". Kasnije je u polufinalu PSV Ajndhoven iznenadio favorizovane "blankose" i otišao u finale u kome je stigao i do titule.

Mi očekujemo uzbudljiv meč u kome će oba rivala postići bar po jedan gol.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: GG (kvota 1,60) 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)