ROSONERI SE OPORAVILI OD DEBAKLA U DERBIJU: Lacijali osokoljeni pobedom u prošlom kolu dolaze na San Siro

O. M.

30. 09. 2023. u 13:46 >> 13:46

MILAN dočekuje Lacio u sedmom kou italijanske Serije A. Utakmica se igra na stadionu San Siro od 18 časova.

РОСОНЕРИ СЕ ОПОРАВИЛИ ОД ДЕБАКЛА У ДЕРБИЈУ: Лацијали осокољени победом у прошлом колу долазе на Сан Сиро

FOTO: Tanjug/AP

Sa skorom od pet pobeda i jednim porazom, "rosoneri" su posle šest odigranih kola na drugom mestu u Seriji A. Imaju isti broj bodova kao i vodeći Inter, ali "neroazurima" prvo mesto donosi impresivna gol-razlika koju su popravili upravo protiv gradskog rivala, pobedivši sa 5:1 u "derbiju dela Madonina".

Milan je u novu sezonu ušao prilično ubedljivo sa tri uzastopne pobede na startu takmičenja. Usledio je pomenuti debakl u derbiju sa Interom, ali su izabranici Stefana Piolija brzo uspeli da konsoliduju redove i vrate se na pobednički kolosek.

Na svom stadionu pobedili su Veronu sa 1:0, a samo četiri dana kasnije osvojili još tri boda na gostovanju kod Kaljarija, savladavši ih sa 3:1. Pred rosonerima je u subotu novi izazov, duel sa Laciom, timom koji su četiri puta zaredom savladali na San Siru, što domaćem timu donosi psihološku prednost.

Stefano Pijoli neće moći da računa na reprezentativca Srbije Luku jovića zbog povrede, a iz istog razloga ni na Radeta Krunića.

Posle sjajne prošle sezone u Seriji A u kojoj su takmičenje završili na drugom mestu, Lacio je u novu sezonu ušao prilično razočaravajuće. Sa skorom od dve pobede, remijem i čak tri poraza, izabranici Mauricija Sarija trenutno zauzimaju tek 12. mesto na tabeli.

Lacio je u subotu pred svojim navijačima odigrao nerešeno 1:1 sa Moncom, ali je nekoliko dana kasnije pobedio Torino sa 2:0 na Olimpiku u vanrednom šestom kolu. Golovima Matijasa Vecine i Matije Zakanjija prekinut je niz od tri utakmice bez pobede u svim takmičenjima.

Ovaj trijumf uneo je preko potreban optimizam u redove vicešampiona Italije uoči predstojećeg okršaja sa Milanom, ali će im za pozitivan ishod u modnoj prestonici biti potrebno još jedno dobro izdanje, kao što je bio slučaj na Stadion "Dijego Armando Maradona" kada su iznenadili šampiona Napoli.

Lacijali su u poslednjih pet duela sa Milanom zabeležili samo jednu pobedu, a četiri puta radovla isu se navijači "rosonera".

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: GG (kvota 1,90) 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)