REAL VLADA MADRIDOM: Ančelotiju je nadmudrivanje Simeonea postala rutina

Novosti online

24. 09. 2023. u 13:02 >> 13:02

U poslednjoj utakmici nedeljnog programa La lige na ''Vanda Metropolitanu'' ćemo gledati veliki gradski derbi između Atleika i Reala (21:00).

РЕАЛ ВЛАДА МАДРИДОМ: Анчелотију је надмудривање Симеонеа постала рутина

FOTO: Tanjug/AP

Već duže vreme susreti između madridskih velikana, Atletika i Reala nisu ništa drugo do jednosmerne ulice u kojoj “kraljevski” klub prikazuje svu nadmoć. U poslednjih deset međusobnih duela, čak na devet su “blankosi” odneli pobedu, a pred ovaj, koji stiže u nedelju (21.00) u okviru šestog kola Primere, slika nije drugačija jer ekipa Karla Ančelotija sa punim pravom nosi ulogu favorita.

Ne samo zbog činjenice da je u prethodnih pet kola ostvarila maksimalan učinak i započela je kolo na vrhu tabele, već i zbog toga što “jorgandžije” još lutaju kada je u pitanju forma. Sastav Dijega Simeonea ima samo dve pobede uz dva remija i jedan poraz u šampionatu, dok je u toku nedelje na otvaranju Lige šampiona odigrao donekle razočaravajuć remi sa Lacijom u Rimu (1:1)  jer je vodio do 95. minuta, a zatim je čuvar mreže ''nebeskoplavih'' Ivan Provedel poravnao rezultat.

Lani je na “Vandi Metropolitanu” bilo 1:2 za Ančelotijev tim, koji je slavio i u Kupu Kralja posle produžetaka (3:1) uz remi na “Bernabeu” (1:1).

I pored toga što je klub napustio Karim Benzema i otišao na Bliski istok, Real nije u problemu kada je postizanje golova u pitanju. Tu obavezu sada ima brazilski dvojac Rodrigo-Vinisijus, kao i novo najskuplje pojačanje pristiglo iz Borusije Dortmund ovog leta, Džud Belingem, koji se za kratko vreme postavio za jednog od lidera tima.

Ančeloti je pronašao pravu ulogu mladom Englezu koji je na šest odigranih utakmica postigao isto toliko golova, a preko nedelje je protiv Union Berlina ponovo odneo ulogu heroja pogotkom u poslednjem minutu kojim je doneo bitna tri boda ''kraljevima'' na otvaranju Lige šampiona.

U redovima domaćina sigurno neće biti Tome Lemara, Sojunčua, Reinilda i Rodiga de Pola, ali dobra vest za Simeonea je povratak Depaja i Kokea na treninge i pomenuti dvojac bi trebao da bude na raspolaganju iskusnom stručnjaku.

Kod gosta će izostati Kurtoa, Militao i Dani Karvahal, a očekuje se povratak Vinisijusa na teren.

Tradicionalno gledano ovo je meč sa malo pogodaka, a mi verujemo da će to ponovo biti slučaj.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj

novoj aplikaciji.

NAŠ TIP: |0-1&||0-2 (kvota 1,62)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)