"LAVOVSKI" DERBI U ISTANBULU: Kopenhagen remizirao sa Partizanovim dželatom, Galata bez poraza od starta sezone

O. M.

20. 09. 2023. u 12:50 >> 12:50

GALATASARAJ dočekuje Kopenhagen u prvoj utakmici "A" grupe Lige šampiona. Utakmica se igra od 18 časova i 45 minuta po našem vremenu na stadionu "Ali Sami Jen" u Istanbulu.

ЛАВОВСКИ ДЕРБИ У ИСТАНБУЛУ: Копенхаген ремизирао са Партизановим џелатом, Галата без пораза од старта сезоне

FOTO: Tanjug/AP

Da bi došao do svog 17. učešća u Ligi šampiona (toliko zajedno imaju svi ostali turski klubovi), šampion Turske morao je da prođe tri runde kvalifikacija. U drugom kolu "lavovi" su bili bolji od Žalgirisa (2:2 i 1:0), pobedili su Olimpiju iz Ljubljane (3:0 i 1:0) i na kraju u plej-ofu Molde sa 3:2 u Norveškoj i 2:1 u Istanbulu.

Kopenhagen je u plej-ofu relativno lagano eliminisao poljski Rakov, ali je u trećoj rundi kvalifikacija prošao pravu dramu protiv praške Sparte. U prvoj utakmici u Kopenhagenu bilo je 0:0, da bi u revanšu u Pragu danski "lavovi" poveli već u prvom minutu, ali je produžetke izborio srpski internacionalac Veljko Birmančević kasnim golom za 1:1. Pogodaka u produžecima nije bilo pa su se izvodili penali u kome su Danci imali više sreće i koncentracije.

Kopenhagen je lider i u novoj sezoni danske Superlige iako je posle startnih pet pobeda počela da usporava mašinerija Jakoba Nestrupa. U poslednjem kolu u derbiju možda i celog prvenstva, Kopenhagen je podelio bodove sa Nordšelandom 2:2.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 1 (kvota 1,70)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

JUNAJTED JE U VELIKOJ OPASNOSTI DA OSTANE BEZ IGRANJA U EVROPI: Pritisak na Erika ten Haga dostiže maksimum pred gostovanje u prestonici