PRE PET GODINA U "CVAJTI" A VEČERAS NA BERNABEU: Fudbalska bajka dobija novu dimenziju

V.D.

20. 09. 2023. u 12:08 >> 12:08

DANAŠNjI program u Ligi šampiona otvoriće meč između Real Madrida i Union Berlina koji će se igrati od 18.45 na stadionu "Santjago Bernabeu"

ПРЕ ПЕТ ГОДИНА У ЦВАЈТИ А ВЕЧЕРАС НА БЕРНАБЕУ: Фудбалска бајка добија нову димензију

Foto: Profimedia

Union Berlin je ekipa koja je kroz istoriju promenila čak 11 naziva i po prvi put u svojoj istoriji u društvu najjačih zaigrala u sezoni 2019-2020 kada je ispunila primarni cilj i obezbedila opstanak u društvu najboljih zauzevši 11. poziciju. Svaka naredna sezona u Bundesligi za ekipu iz Nemačke prestonice je bila uspešnija s obzirom da su sledili plasmani na sedmu, petu i četvrtu poziciju.

Poslednja navedena donela je istorijski plasman ove ekipe u najelitnije evropsko klupsko takmičenje, Ligu šampiona. Prvi meč u društvu najvećih evropskih klubova Berlinci će imati ni manje ni više nego protiv čuvenog Real Madrida koji je čak 14 puta bio prvak starog kontinenta. 

Real prošle sezone nije uspeo da osvoji titulu u La ligi ali je ove sezone silovito krenuo u misiju povratka pehara u njihove vitrine. Na pet mečeva ostvarili su isto toliko pobeda i nalaze se na čelu tabele. Ekipa je tokom leta ostala bez Karima Benzeme koji je nakon pet osvojenih Liga šampiona prešao u Al Itihad. Pored fantastičnog Francuza od zvučnijih igrača tim su napustili Marko Asensio i Eden Azar.

U špansku prestonici su kao velika pojačanja za budućnost stigli Arda Guler i Džud Belingam. Turski tinejdžer je plaćen Fenerbahčeu 20 miliona evra i zbog povrede još nije debitovao dok je engleski reprezentativac oborio rekord "kraljevskog kluba" jer je Borusiji Dortmund plaćen čak 103 miliona evra. Zvuči mnogo ali s obzirom na pet postignutih golova u ovoj sezoni na isto toliko mečeva jasno je da će se Englez i te kako isplatiti.

Što se tiče Union Berlina oni su sjajno otvorili sezonu kada su u Kupu izborili plasman u 1/16 finala ubedljivom pobedom od 4:0 nad niželigašom Valdorfom. Nakon toga u prva dva kola Bundeslige su nastavili sa efikasnim partijama i rezultatom 4:1 savladali Majnc i Darmštat dok su u naredna dva kola doživeli poraze od Lajpciga i Volfzburga. Trenutno se nalaze na osmom mestu sa šest bodova dok prvo mesto dele Bajer Leverkuzen i Bajern Minhen sa 10.

Berlinci su zadržali kostur prošlogodišnjeg tima a u "Kuću starog šumara" od zvučnijih pojačanja stigli su Robin Gosens iz Intera i Diogo Leite iz Porta za koje je izdvojeno ukupno 20 miliona dok je Brenden Aronson stigao na pozajmicu iz Lidsa. Jedno od poslednjih pojačanja u ekipi Union Berlina je čuveni veteran Leonardo Bonući koji je prva dva meča od dolaska u klub presedeo na klupi.

Real Madrid će na večerašnjem meču biti znatno oslabljen s obzirom da Karlo Ančeloti na uz već pomenutog Gulera neće moći ni da računa na golmana Kurtou, Karvahala, Militaa, Mendija i Vinisius Žuniora.

Urs Fišer neće imati muka za razliku od italijanskog kolege s obzirom da će svi nosioci igre biti spremni.

Biće ovo prvi međusobni susret ova dva kluba u kom očekujemo trijumf domaćih.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 1&2-5 (kvota 1,76)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)