"PLAVE GOLUBICE" KREĆU U POHOD NA LIGU ŠAMPIONA: Fudbaleri Klaksvika šokirali Evropu nastupima, mogu li fudbalerke ovog tima to da ponove?

O. M.

06. 09. 2023. u 08:58

DANSKI šampion Kege je domaćin jednog od kvalifikacionih turnira za plasman u UEFA Ligu šampiona za žene. Na tom turniru učestvuju i šampionke Srbije, fudbalerke subotičkog Spartaka, koje se u prvom kolu sastaju sa prvakinjama Farskih Ostrva, ekipom Ki Klaksvika. Utakmica se igra od 15 časova i 30 minuta na Kapeli sport stadionu u Kegeu.

ПЛАВЕ ГОЛУБИЦЕ КРЕЋУ У ПОХОД НА ЛИГУ ШАМПИОНА: Фудбалери Клаксвика шокирали Европу наступима, могу ли фудбалерке овог тима то да понове?

FOTO: ŽFK Spartak

"Plave golubice" su proletos osvojile 13. uzastopnu titulu šampionki Srbije, a 14. put u istoriji postale su državne prvakinje. Fudbalerke Klaksvika su 22 puta bile najbolje na Farskim Ostrvima, od 1997. kada su osvojile prvu titulu samo četiri puta im to nije uspelo.

Spartak je odlično počeo novu sezonu u Superligi Srbije, sa dve pobede, mada je zbog jedne manje odigrane utakmice tek treći na tabeli sa šest bodova iza Crvene zvezde koja ima devet iz tri i TSC-a koji ima sedam bodova iz tri kola.

Odlično su igrale izabranice Borisa Arsića i u pripremnom periodu gde su ostvarile tri pobede bez primljenog gola. Sa 5:0 su savladale šampionke Hrvatske, ekipu Osijeka, dok su dvostruku pobedu ostvarile protiv mađarskih prvakinja Ferencvaroša (5:0 i 2:0).

Na pripremnim utakmicama blistala je Tijana Filipović koja je postigla polovinu od 12 golova, a istakla se i nova akvizicija Željka Belovan koja je letos stigla iz TSC-a.

Fudbaleri Ki Klaksvika oduševili su fudbalski svet tokom kvalifikacija za evrokupove, ali od dama to ne treba očekivati.

NAŠ PREDLOG: 5+ (kvota 1,74)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UBIJEN ALEKSANDR PELEŠENKO: Dvostruki šampion Evrope poginuo u Ukrajini