ATLETIKO ISPISAO ISTORIJU: Sevilja u "slobodnom padu"

O. M.

03. 09. 2023. u 12:35 >> 12:35

SEVILjA gostuje madridskom Atletiku u četvrtom kolu španske La lige. Utakmica se igra na stadionu "Metropolitano" s početkom u 18 časova i 30 minuta.

АТЛЕТИКО ИСПИСАО ИСТОРИЈУ: Севиља у слободном паду

Foto: Tanjug

Gosti su u očajnoj formi koja se prelila iz prošle sezone. Iako su na evropskoj sceni stigli do pehara namenjenog osvajaču Lige Evrope, belo-crveni su jedva izborili opstanak u La ligi. Računajući i poslednje četiri utakmice te prošle sezone, Sevilja je vezala sedam utakmica bez pobede, a pet poraza u nizu. 

Ako se uzme u obzir i evropski Superkup koji su na penale izgubili od Mančester sitija, kao i pomenutu Ligu Evrope koju je dobila posle jedanaesteraca u finalu i dva remija u polufinalu, Sevilja je vezala deset utakmica bez pobede u regularnih 90 minuta. Poslednji takav trijumf ostvarila je sredinom maja na gostovanju Valjadolidu (3:0).

U prošlom kolu Sevilja je kao domaćin izgubila od Đirone. Srpski reprezentativac Nemanja Gudelj je u zaustavnom vremenu prvog poluvremena doneo izjednačenje posle ranog vođstva gostiju, ali su oni povratili prednost početkom drugog dela. Sevilji je potom opravdano poništen gol Rakitića, a do kraja utakmice nije uspela da postigne novi regularan gol.

S druge strane, Atletiko je računajući i prošlu sezonu u seriji od sedam utakmica bez poraza, a prošle nedelje je četa Dijega Simeonea pobedila Rajo u Valjekasu sa neverovatnih 7:0. To je najveća prvenstvena pobeda "jorgandžija" u gostima otkad postoje. Alvaro Morata se dva puta upisao u strelce, a na semaforu su senašla imena i Antoana Grizmana, Memfisa Depeja, Nauela Moline, Anhela Koree i Markosa Ljorentea.

Atletiko je sada sa sedam bodova najbliži pratilac gradskog rivala Reala koji jedini ima stopostotan učinak, a odigrao je već i svoj meč četvrtog kola u kome je jedva savladao Hetafe sa 2:1.

Granada je jedina uspela da zatrese mrežu "jorgandžija" ali je izgubila sa 3:1, dok je Seviljin gradski rival Betis jedini odoleo napadima crveno-belih.

Simeoneov tim je prošle sezone pobedio Sevilju u oba ligaška meča, uključujući  6:1 u Madridu, dok su na stadionu Ramon Sančez Pichuan u prvom delu sezone pobedili "samo" 2:0.

Sevilja je prošle sezone završila na razočaravajućem 12. mestu u najboljem rangu Španije, ali im je sezonu spasio uspeh u Ligi Evrope, koji ih je kvalifikovao za grupnu fazu Lige šampiona 2023/24. Klub je u finansijskim problemima, ali im to nije smetalo da na pojačanja potroše blizu 35 miliona evra. Doduše, dobar deo tog novca stigao je na račun od prodaje golmana Jasuina Bona u Saudijsku Arabiju, tačnije u Al Hilal, gde Marokanac pravi društvo dvojcu srpskih reprezentativaca, Aleksandru Mitroviću i Sergeju Milinković-Saviću.

Atletiko će verovatno na ovom meču igrati bez Saula Nigeza zbog problema sa mišićima, dok su Memfis Depaj, Koke, Hoze Himenez i Rejnildo definitivno već otpali iz konkurencije za tim. Žoao Feliks je pre dva dana napustio klub i pridružio se Barsleoni na jednogodišnju pozajmicu, a olekuje se da uskoro iz Atletika ode i Janik Karasko koji bi uskoro trebalo za Bonom u Saudijsku Arabiju, ali ne u sit klub nego u Al Šabab. Simeone nije mnogo opterećen ovim odlascima jer, kako kaže, zadovoljan je ekipom koju ima i pokrivenošću svake pozicije u timu bar dvojicom kvalitetnih igrača.

S druge strane, trener Sevilje Hose Luis Mendilibar ima velike probeleme da izabere jedanaestoricu za ovaj meč. Van stroja su Hesus Navas, Fernando, Markos Akuna, Markao, Tangi Nijanzu i Alfonso Pastor. Mesta u timu trebalo bi da bude za Nemanju Gudelja i Marka Dmitrovića.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 1 (kvota 1,60) 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

KAKVA ČISTKA... Novak Đoković se odlučio na drastičan potez!