VELIKI DERBI PREMIJER LIGE: Huk sa tribina ''nosi'' Arsenala protiv Mančestera

V.M.

03. 09. 2023. u 08:23

U okviru četvrtog kola Premijer lige, na ''Emirejtsu'' ćemo gledati veliki derbi između Arsenala i Mančester junajteda (17:30).

ВЕЛИКИ ДЕРБИ ПРЕМИЈЕР ЛИГЕ: Хук са трибина носи Арсенала против Манчестера

FOTO: Tanjug/AP

Ovo će biti obračun timova od kojih se očekuje da sa Sitijem vode glavnu reč u borbi za titulu ali igrama na terenu to ne prikazuju, pogotovo ne Junajted koji je u uvodna tri kola osvojio šest bodova što je odličan skor ako se uzme u obzir da su nastupi ''crvenih đavola'' bili dosta slabi. Što se tiče Arsenala, on je proteklog vikenda kiksirao protiv Fulama (2:2) i mora da juri tri boda u derbiju kako ne bi dodatno izgubio korak za vodećim ''građanima''.

Nakon dve neubedljive pobede protiv Foresta (2:1) i Palasa (1:0), Arsenal je u prošlom kolu u malom gradskom derbiju dočekao Fulam koji je poveo u prvom minutu utakmice preko Andreasa Pereire. Vicešampion Engleske je poravnao sredinom drugog poluvremena pogotkom Sake, a dva minuta kasnije ''tobdžije''  su došle do potpunog preokreta golom Edija Nketije.

Nakon toga Kalvin Vasi je zaradio crveni karton i delovalo je da će tri boda ostati na ''Emirejtsu'', ali Paljinja je u 87. minutu posle kornera poravnao na 2:2 i Fulam je do kraja meča zatvorio prilaze golu osvojivši vredan bod.

Arsenal je osvojio Komjuniti šild na početku sezone, ali igre u Premijer lige nisu na nivou oni prošlododišnjih. Tomas Parti ne pruža dobre partije kao desni bek, a u novom timu se ne snalazi ni skupo plaćeni Kaj Haverc tako da se očekuje da Mikel Arteta napravi određene promene i ''promeša karte'' pred današnji meč.

Sa druge strane, Junajted je došao do tri boda nakon velikog preokreta protiv Foresta. Gubio je sa 0:2 nakon samo četiri minuta igre, ali pogocima Eriksena, Kazemira i Fernandeša je došao do bitna tri boda.

Nastupi čete Erika Ten Haga su zaista slabi i Mančester ima sreće što je ostvario dve pobede u uvodna tri kola. Vulverhempton se propisno ispromašivao protiv njega što je kaznio Rafael Varan u prvom kolu, ali to nije bio slučaj sa Totenhemom koji je u dominantnom stilu savladao ''crvene đavole'' sa 2:0.

Holandski stručnjak je krajem prelaznog roka dobio dugo želeno pojačanje u vidu Sofijana Amrabata, a očekuje se i da Rasmus Hojlund konačno debituje pa ćemo videti kakve će promene oni doneti u do sada veoma neubedljivi Mančester.

Tradicija nalaže da domaćini imaju veliku prednost na utakmicama ovih timova. Na poslednja četiri duela ekipa koja je igrala pred svojom publikom je slavila, a poslednji put kada je gost trijumfovao bilo je pre tri godine. Tada je Arsenal pogotkom Obamejanga odneo tri boda sa ''Old traforda'', ali vredi napomenuti da se meč igrao pred praznim tribinama zbog pandemije korona virusa.

Mikel Arteta neće moći da računa jedino na Jurijena Timbera, dok će Ten Hag imati velikih problema sa sastavljanjem tima jer mu na raspolaganju neće biti tri prvotimca kao što su Varan, Šo i Maunt.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,80)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

KAKVA ČISTKA... Novak Đoković se odlučio na drastičan potez!