PARTIZAN VEĆ IZBACIVAO DANCE: Nordšeland ja "pao" u sezoni 2018/19

O. M.

24. 08. 2023. u 08:32

FUDBALERI beogradskog Partizana gostuju u Danskoj u prvoj utakmici plej-of runde za plasman u grupnu fazu Lige konferencija. Domaći Nordšeland dočekuje "crno-bele" na svom "Rajt tu drim parku" u Farumu s početkom u 18.30 časova.

ПАРТИЗАН ВЕЋ ИЗБАЦИВАО ДАНЦЕ: Нордшеланд ја пао у сезони 2018/19

FOTO: M. Vukadinović

Nordšeland je prethodnu sezonu u danskom nacionalnom prvenstvu završio na drugom mestu, sa četiri boda manje od Kopenhagena, što je bilo dovoljno da obezbedi plasman u Ligu konferencija.

Takmičenje su počeli u trećem kolu kvalifikacija, a protivnik u prvom meču im je bila ekipa FCSB, nekadašnja Steaua iz Bukurešta. Posle remija bez golova u Bukureštu, Nordšalend je u drugom meču u Danskoj pobedio sa 2:0 i tako se plasirao u plej-of, gde će dočekati Partizan.

Nordšeland je sjajno počeo novu sezonu nacionalnog prvenstva, sa četiri pobede u prva četiri kola (Viborg 4:1, Orus 3:1, Brondbi 3:1 i Randers 5:0), ali je u petoj rundi pomalo i neočekivano poražen od Silkeborga sa 2:0. Posle tog poraza "divlji tigrovi" su pali na drugo mesto tabele danske Superlige, iza Kopenhagena koji je zadržao stopostotan učinak.

Tigrovi su samo jednom u istoriji igrali grupnu fazu nekog evrokupa. Bilo je to u sezoni 2012/13. kada su kao šampioni Danske, zahvaljujući tada visokom UEFA koeficijentu Lige, direktno išli u grupnu fazu. 

Sa Partizanom su se već sastajali u kvalifikacijama. U sezoni 2018/19, kada su poslednji put i igrali Evropu, stigli su do treće kvalifikacione runde za Ligu Evrope, ali su crno-beli u dva meča bili bolji i pobedama od 2:1 i 3:2 prošli u plej-of rundu, odakle ih je kasnije izbacio turski Bešiktaš (1:1 i 3:0).

Posle katastrofalne prethodne sezone, Partizan je u trećem kolu počeo takmičenje u kvalifikacijama za Ligu konferencija, a protivnik mu je bio Sabah Baku. Tim iz Azerbejdžana je u prvom meču pobedio sa 2:0, a osim rezultata - Partizan nikada do tog trenutka nije nadoknadio 0:2 iz prvog meča evropskih kupova - navijače je brinula loša igra njihovih ljubimaca.

Međutim, utakmica u Beogradu imala je sasvim drugačiji tok u odnosu na onu u Bakuu. Partizan je poveo u prvom poluvremenu golom Saldanje, a Natho je posle slobodnog udarca postigao gol za 2:0 i poslao utakmicu u produžetke.

Pošto u dodatnih pola sata igre nije bilo golova, pobednik meča je odlučen penalima. Golman Partizana Jovanović odbranio je dva puta pokušaj Alasgarova u petoj seriji i tako doneo Partizanu plasman u plej-of.

„Crno-beli” su odložili meč Super lige Srbije protiv Radničkog 1923 iz Kragujevca kako bi što odmorniji dočekali ovaj dvomeč sa Dancima.

Danci jesu favoriti na ovom meču, ali naš predlog je ipak na golove.

NAŠ PREDLOG: GG (kvota 1,83) 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KAKO DA ZAČINITE BRAK? Radmila je bračni terapeut i ove savete treba da poslušate (VIDEO)