SRPSKI DERBI U SERIJI A: Vlahović predvodi napad stare dame na ''Dačija areni''

V.M.

20. 08. 2023. u 12:59 >> 12:59

JEDNA od utakmica nedeljnog programa Serije A biće duel između Udinezea i Juventusa (20:45).

СРПСКИ ДЕРБИ У СЕРИЈИ А: Влаховић предводи напад старе даме на Дачија арени

Tanjug/ap

Večeras će u centru pažnje biti dva srpska reprezentativca koji su tokom čitavog leta bili blizu odlaska iz svojih klubova. Lazar Samardžić je imao dogovoren transfer u Inter za 25 miliona evra, Udineze je pristao i delovalo je da će prednji vezni pojačati ''neroazure'', ali u poslednjem trenutku je došlo do komplikacija oko ličnih uslova i do transfera nije došlo. Što se tiče Vlahovića, poznata je loša finansijska situacija u Juveu pa je on jedan od retkih igrača u ekipi od kojeg se može zaraditi veliki novac, interesovali su se PSŽ i Čelsi, ipak na kraju nije bilo nikakve ponude i sedmica ''stare dame'' bi večeras trebala da predvodi napad svoje ekipe na ''Dačija areni''.

Juve je prošle godine imao zaista razočaravajuću sezonu zauzevši tek sedmo mesto na tabeli Serije A i jedan klub njegovog renomea mora i može bolje. Iako to mesto donosi igranje u Ligi konferencija, današnji gost neće u njoj nastupati zbog finansijskih malverzacija koje je pravio u proteklim godinama i njegovo mesto zauzeće osmoplasirana Fiorentina (prošlogodišnji finalista).

Alegri je ostao kao prvi trener, a od značajnijih odlaza ekipu su napustili Denis Zakarija (za 20 miliona otišao u Monako) i Nikolo Rovela (pozajmica u Lacio), dok su nakon isteka ugovora sredinu promenili Kvadrado (Inter) i Anhel Di Marija (Benfika).

Jedino pojačanje vredno pomena je Timoti Vea koji je plaćen Lilu 11 miliona evra, kao i mladi Fakunko Gonzalez čiji je transfer iz Valensije, Juve platio samo 2 miliona.

''Stara dama'' je na pripremama savladala Milan i Real, a uz to je odigrala remi sa Atalantom.

Što se tiče Udinezea, on je pre par dana pobedom otvorio takmičarski deo sezone savladavši Katanzaro pred svojim navijačima sa 4:1 u prvom kolu Kupa Italije.

''Zebre'' su prošle sezone igrale veoma dobro pod trenerskom palicom Andree Sotila, iako su bili u gornjem domu tokom većeg dela prvenstva zauzeli su 12. mesto zbog pada forme u završnici takmičenja i očekuje se da i ove godine završe na sredini tabele.

Može se reći da je ekipa iz Udina imala solidan prelazni rok, kao velika pojačanja u napadu dovedeni su Brazilac Brener, kao i talentovani italijanski napadač Lorenco Luka koji je već zatresao mrežu u utakmici protiv Katanzara.

Sa druge strane, ''Friuli'' su napustili iskusni igrači poput Rodriga Bekaa, Toge Arslana i talentovanog Destinija Udogija, a Fakundu Pereiri je istekao ugovor ali se sa njim pregovara oko potpisivanja novog.

Gost će večeras biti bez De Šilja i Pogbe, dok će kod domaćina izostati Đerar Deulofeu.

Juve je ostvario tri vezane pobede protiv Udinezea, a mi verujemo da je vreme i za četvrtu.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 2 (kvota 1,90)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)