"GRIFONI" PRETE MILENKOVIĆU I JOVIĆU: Fiorentini neće biti lako protiv novog člana Serije A

O. M.

19. 08. 2023. u 08:55

FUDBALERI Đenove dočekuju Fiorentinu na startu nove sezone italijanske Serije A. Utakmica se igra ove subote od 20.45 na stadionu "Luiđi Feraris".

ГРИФОНИ ПРЕТЕ МИЛЕНКОВИЋУ И ЈОВИЋУ: Фиорентини неће бити лако против новог члана Серије А

FOTO: M. Vukadinović

Tim Alberta Đilardina završio je na drugom mestu u Seriji B, dok je "viola" bila osma u elitnom razredu u sezoni 2022/23.

Nakon 19. mesta u sezoni 2021/22, Đenova je ispala iz Serije A, ali su uspeli da se ekspresno vrate. Đilardino je preuzeo kontrolu usred sezone, oko katoličkog Božića, i uspešno je priveo kraju.

"Grifoni" su znali da im igrački kadar iz Serije B neće biti dovoljno konkurentan ukoliko žele da ostanu u najvišem razredu, pa su se osetno pojačali. Doveden je reprezentativac Italije Mateo Retegi za 12 miliona evra iz Boke juniors preko Tigrea gde je bio na pozajmici. Retegi je već počeo da se isplaćuje pošto je postigao dva gola u pobedi Đenove u Kupu Italije 4:3 nad Modenom.

Njemu bi društvo u napadu trebalo da pravi Đorđe Puškaš koji je za tri miliona evra stigao iz Redinga. Odbranu je pojačao Radu Dragušin iz Juventusa za pet i po miliona, dok je za golmana doveden Jozep Martinez koji je Lajpcigu plaćen tri i po miliona evra.

Đilardino je iz svog bivšeg kluba Milana na pozajmicu doveo Žuniora Mesijasa, a stigli su kao slobodni igrači iskusni Kevin Strotman i Aron Martin. 

Da Fiorentini neće biti lako govori podatak da je Đenova prošle godine na svom terenu izgubila samo jednu utakmicu, najmanje od svih timova u Seriji B, a u subotu će jurišati na devetu uzastopnu ligašku pobedu na popularnom "Marasiju".

Što se tiče Fiorentine, trener Vinćenco Italijano imao je težak posao da podigne poljuljani moral igračima posle poraza u dva uzastopna finala - od Intera u borbi za Kup Italije i od Vest hema za trofej Lige konferencija.

Italijano se oprostio od Artura Kabrala, koji se pridružio Benfiki ovog leta, ali je dočekao centarfore Lukasa Beltrana i M'Balu Nzolu, koji su stigli iz River plejta, odnosno Specije. Došao je i iskusni Jeri Mina i to bez obeštećenja jer mu je istekao ugovor sa Evertonp,. Sofijan Amrabat bi mogao da napusti klub do kraja prelaznog roka, ali Italijano čuva Marokancu mesto u prvoj poostavi u slučaju da se transfer ne realizuje.

Mesta u prvih 11 protiv Đenove biće za srpskog internacionalca Nikolu Milenkovića, Jović će verovatno biti na klupi, dok je Aleksa Terzić ovog leta napustio stadion "Artemio Franki" i pridružio se Salcburgu.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 2-4 (kvota 1,60)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu