BAJKA SE NASTAVLJA? Najveći hit Evrope sa golom prednosti dolazi na revanš u Norvešku

V.M.

15. 08. 2023. u 08:24

U okviru trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona, Molde će dočekati Klaksvik (19.00).

БАЈКА СЕ НАСТАВЉА? Највећи хит Европе са голом предности долази на реванш у Норвешку

FOTO: Profimedia

Pre sedam dana gledali smo veoma zanimljiv meč. Posle 45 minuta bilo je 0:0, a onda se u drugom poluvremenu rasplamasala igra. Norveški predstavnik je došao do prednosti preko Ejkrema na startu drugog dela igre, ali Klaksvik je ponovo upotrebio magiju koja ga krasi ove sezone i pogocima Arnija Frederiksberga (64. i 86. minut) došao je do preokreta i ima gol prednosti pred današnji revanš.

Gosti su do sada već primili epitet apsolutno najvećeg hita Evrope tako što su postali prva ekipa sa Farskih Ostrva koja će se takmičiti u nekom od evropskih takmičenja, jer i da izgube dva preostala dvomeča, Liga konferencija im je zagarantovana.

Takmičenje u Ligi šampiona započeli su u prvom kolu kvalifikacija gde su napravili iznenađenje savladavši Ferencvaroš sa 4:0, a u istom ritmu nastavili su i u drugom kolu gde su nakon velike drame i boljeg izvođenja jedanaesteraca bili bolji od švedskog šampiona Hekena.

Klaksvik je pre sedam dana bio domaćin na nacionalnom stadionu u Toršavnu koji prima 6500 gledalaca, jer njegov stadion ne zadovoljava uslove koje postavlja UEFA, a vredi napomenuti da sam grad Klaksvik ima oko 5000 stanovnika, tako da da je i čitav grad došao da ga podrži, ne bi ga napunio do poslednjeg mesta.

Sa druge strane, Molde će biti oran da pred svojim navijačima preokrene zaostatak i tako dogura do plej-ofa za Ligu šampiona u kojoj je poslednji put nastupao davne sezone 1999/2000.

Domaćin je kvalifikacije započeo u prošlom kolu gde je bio bolji od HJK-a, protiv koga je takođe preokrenuo zaostatak gola nakon prvog meča slavivši 2:0 pred svojim navijačima.

Ono na šta će se norveški prvak osloniti je jak domaći teren koji ima ove sezone. Odigrao je devet utakmica kod kuće za sada i na njima je ostvario sedam pobeda uz poraz i remi.

Bolji iz ovog dvomeča u narednom kolu igraće verovatno sa Galatasarajom koji je protiv Olimpije veći deo posla odradio prošle nedelje slavivši sa 3:0.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj

novoj aplikaciji.

NAŠ TIP: |1-3&||1-3 (kvota 1,85)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

SKANDAL U SRBIJI: Potukli se roditelji fudbalera iz Crne Gore i Rusije, povređena i deca (VIDEO)