SRPSKA KOLONIJA IDE KA LIGI ŠAMPIONA: Panatinaikos u Marselju brani minimalnu prednost iz prve utakmice

O. M.

15. 08. 2023. u 10:04

U revanšu trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona, Olimpik Marselj dočekuje Panatinaikos. Utakmica je na programu u utorak od 21 čas na stadionu Velodrom. U prvoj utakmici Grci su na svom terenu ostvarili minimalnu pobedu golom Bernarda u 83. minutu.

СРПСКА КОЛОНИЈА ИДЕ КА ЛИГИ ШАМПИОНА: Панатинаикос у Марсељу брани минималну предност из прве утакмице

Foto: Profimedia

Ovaj dvoboj interesantan je za ljubitelje fudbala u Srbiji zbog toga što će pobednik igrati protiv boljeg iz duela TSC - Braga u plej-ofu za najjače evropsko klupsko takmičenje. Nažalost, imajući u vidu rezultat prvog susreta portugalske i srpske ekipe (3:0 za Bragu), malo je verovatno da će to biti TSC, ali naš predstavnik je u najgorem slučaju obezbedio grupnu fazu Lige Evrope.

U prvom kolu Lige 1, Marselj je na svom terenu pobedio Rems sa 2:1. Iako je gostujući tim prvi postigao pogodak, domaćin je preko novajlija pridošlih iz Premijer lige, Ilimana Ndiajea i Ismaila Sara stigao do preokreta i prvih bodova u šampionatu. 

U pripremnom periodu fudbaleri Olimpika odigrali su četiri prijateljske utakmice i zabeležili dve pobede i dva poraza. Kvalifikacije za ligu šampiona su obezbedili zauzevši treće mesto prošle sezone, a u prva dva kola bili su slobodni.

Marselj neće moći da računa na usluge Žofrija Kondogbije, koji je isključen u drugom poluvremenu prvog meča, pa će u veznom redu biti otvoreno mesto koje će verovatno popuniti Mateo Gendizi.

Trener Marselino je protiv Remsa odmarao Ismaila Sara, Pjer-Emerika Obamejanga i još nekoliko prvotimaca, ali će oni naravno nastupiti u revanšu u kome Marselju igra samo pobeda.

Prvenstvo Grčke još nije počelo, a Panatinaikos je pre Marselja morao da prođe i drugu rundu kvalifikacija, a za protivnika je imao ukrajinski Dnipro. Grci su bili bolji u dve utakmice. Pobedili su sa 3:1 u Košicama gde su Ukrajinci bili domaćini, dok je u Atini bilo 2:2. Tokom sedam prijateljskih utakmica ostvarili su pet pobeda i po jedan poraz i remi.

Srpski stručnjak na klupi "zelenih" imaće na raspolaganju sve igrače, a od dvojca zemljaka očekuje se da će priliku ukazati reprezentativcu naše zemlje Filipu Đuričiću, dok je Filip Mladenović trenutno tek treća opcija na levom beku, ali mogao bi da se nađe u protokolu kao rezerva.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 1 (kvota 1,60)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024