REPRIZA POLUFINALA SVETSKOG PRVENSTVA U KATARU: Francuska raspucana ulazi u nokaut fazu

V.M.

08. 08. 2023. u 10:16

U osmini finala Svetskog prvenstva za žene gledaćemo obračun između Francuske i Maroka (13.00).

РЕПРИЗА ПОЛУФИНАЛА СВЕТСКОГ ПРВЕНСТВА У КАТАРУ: Француска распуцана улази у нокаут фазу

FOTO: AP/Tanjug

Nakon što je u prvom kolu iznenađujuće remizirala sa Jamajkom, Francuska je savladala Brazil sa 2:1, a posle toga je namestila nišanske sprave u goleadi protiv Paname, 6:3.

Francuskinje su redovni učesnici nokaut faze svetskih prvenstava, a ako bi danas trijumfovale, četvrti put u nizu bi dogurale barem do četvrtfinala.

''Plave'' sa klupe predvodi Erve Renar, čovek koji je oborio mnogo rekorda u svojoj bogatoj karijeri. Postao je prvi trener koji je vodio dve reprezentacije na svetskim prvenstvima u istoj godini (bio selektor Saudijske Arabije u Kataru), a uz to je posle trijumfa nad Brazilom postao prvi trener koji je ostvarivao pobede na muškom i ženskom prvenstvu.

Ta sa muškog došla je ove godine kada je prevodio Saudijsku Arabiju do jednog od najvećih iznenađenja ikada, slavlja nad Argentinom (2:1). 

Pored svih tih uspeha, Renar je poznat i po tome što je Zambiji doneo njen prvi Afrički kup nacija 2012, kada su u finalu bili bolji od Obale Slonovače.

Sa druge strane, Maroko je u prvom kolu ubedljivo poražen od Nemačke (0:6), ali Rejnald Pedros je uspeo da konsoliduje svoje izabranice koje su nakon toga savladale Južnu Koreju i Kolumbiju sa po 1:0, što je bilo dovoljno za plasman u nokaut fazu.

Maroko je od svih učesnika osmine finala najgore plasirana reprezentacija na FIFA rang-listi (72. mesto), ali finalistkinje Afričkog kupa nacija iz 2022. godine sigurno neće odustati bez borbe.

Ovo će biti repriza polufinala Svetskog prvenstva u Kataru, gde je muška selekcija Francuske slavila sa 2:0, a mi verujemo da će dame uraditi isto.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 1&|1+ (kvota 1,45)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)