VILJAREAL I BETIS NISU BLISTALI U PRIPREMNOM PERIODU: Vreme je da prorade napadači "žute podmornice"

O. M.

13. 08. 2023. u 09:31

FUDBALERI Viljareala ugostiće Betis iz Sevilje u prvom kolu španskog šampionata, Utakmica na "Stadionu de la Keramika", popularnom Madrigalu, igra se od 19 časova i 30 minuta.

ВИЉАРЕАЛ И БЕТИС НИСУ БЛИСТАЛИ У ПРИПРЕМНОМ ПЕРИОДУ: Време је да прораде нападачи жуте подморнице

FOTO: EPA

Biće to duel ekipa koje su u prošloj sezoni osvojile peto, odnosno šesto mesto k izborile plasman u grupnu fazu Lige Evrope. "Žuta podmornica" je La ligu završila sa 64 boda, četiri više od "zeleno-belih", iako je Betis u međusobnim susretima bio uspešniji - bilo je 1:1 na "Madrigalu" i 1:0 na stadionu "Benito Vijamarin".

Viljareal se nije istakao u pripremnim utakmicama. Odigrali su puleni Kikea Setijena sedam utakmica a uspeli su da pobede samo austrijskog niželigaša Altaha. U prvoj probi ponizio ih je švajcarski Sent Galen, a poraz 6:1 ne može da se nazove drugačije čak i kada je reč o pripremama ekipe koja je pre dve godine osvojila Ligu Evrope. 

U poslednjoj prijateljskoj utakmici Viljareal je izgubio od Njukasla u gostima sa 4:0. Gol nisu uspeli da postignu ni u porazima od Hanovera i Sportinga koje su obe izgubili sa po 3:0, a dva puta igrali su 1:1, protiv Fajenorda i Nice.

Viljareal će u prvi meč sezone ući značajno oslabljen jer Kike Setijen neće moći da računa na povređene Raula Albiola i Fransisa Kokelina, koji obojica već dugo vuku povrede kolena.

Ni Betis se nije proslavio na pripremnim utakmicama. Osim pobede protiv Midlsboroa i remija sa Barnlijem, sve ostale utakmice su izgubili, redom od Braunšvajga, Monaka, gradskog rivala Sevilje i u generalnoj probi Real Sosijedada.

Za meč sa Viljarealom, Manuel Pelegrini neće moći da računa na Vilijama Karvalja zbog problema sa listovima i Nabija Fekira zbog dugotrajne povrede kolena. 

U odsustva može da se uračuna i klupska legenda Hoakin koji je rešio da okonča zaista fascinantnu karijeru i u 42. godini okači kopačke o klin. Za Betis je u dva navrata odigrao oko 450 zvaničnih utakmica i osvojio dva Kupa Kralja- U međuvremenu proveo je neko vreme i u Valensiji, s kojom je takođe osvajao Kup Kralja, ako i u Fjorentini, s kojom je osvojio jedan Kup Italije. 

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 3+ (kvota 1,80)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO VUČIĆ NE POBEDI, SRBIJU ČEKAJU TEŠKI DANI PO SVIM PITANJIMA... Darko Miličić poslao važnu poruku o aktuelnoj političkoj situaciji (VIDEO)