REAL KREĆE U MISIJU POVRATKA TITULE: "Kraljevići" napadaju "lavove" na San Mamesu

O. M.

12. 08. 2023. u 09:52

AKTUELNI, ne još zadugo, klupski šampion sveta Real Madrid počinje novu sezonu utakmicom prvog kola La lige gostovanjem Atletik Bilbau na Stadionu San Mames. Utakmica se igra u najvećem gradu španske Autonomne zajednice Baskije ove subote od 21.30.

РЕАЛ КРЕЋЕ У МИСИЈУ ПОВРАТКА ТИТУЛЕ: Краљевићи нападају лавове на Сан Мамесу

FOTO: EPA

Zanimljivo je da je susretom ove dve ekipe spuštena zavesa na prethodnu sezonu La lige, a ta utakmica na stadionu SAntjago Bernabeu završena je rezultatom 1:1.

Iako je osvojio titulu šampiona sveta, kao i Kup Kralja, malo koji navijač Reala će vam reći da je zadovoljan prošlom sezonom. "Kraljevski klub" je izgubio dve ipak najcenjenije titule, La lige, koju je prepustio najljućem rivalu Barseloni, i Lige šampiona koja je konačno završila u vitrinama Mančester sitija. Upravo su "građani" eliminisali "kraljeviće" u polufinali ponižavajućim ukupnim rezultatom od 5:1, dok je Barselona na kraju prvenstva imala čak deset bodova više.

Real Madrid je u pripremnom periodu odigrao četiri jake test utakmice na američkoj turneji protiv sve samih evropskih giganata. Prve dve je pobedio, protiv Milana (3:2) i Mančester junajteda (2:0), a naredne dve izgubio od Barselone (0:3) i Juventusa (1:3)

Za meč protiv Baskijaca trener Reala Karlo Ančeloti neće moći da računa na nekoliko igrača. Prvi golman tima Tibo Kurtoa moraće po svemu sudeći na operaciju, pa će ovo biti samo prvi u nizu nekoliko mečeva na kojima će mrežu "blankosa" braniti Ukrajinac Andrej Lunjin koji je prošle sezone sakupio sedam nastupa. Novajlija Arda Guler po dolasku iz Fenerbahčea povredio je koleno, Ferlan Mendi i Dani Sebaljos imaju problema sa kolenima, pa Ančeloti mora i za njih da nađe zamenu.

Očekuje se debi Džuda Belingema koji će igrati najisturnijeg igrača veznog reda u formaciji sa rombom na sredini koju će, ako je suditi po pripremnim utakmicama, ove sezone forsirati Don Karlo. 

Real će inače gostovati na prve tri utakmice La lige, a onda će naredne tri igrati u Madridu, dve kao domaćin, a treću u gostima gradskom rivalu Atletiku.

Bilbao je tokom pripremnog perioda odigrao šest utakmica i ostvario samo jednu pobedu. Poslednju probu imao je protiv Mančester junajteda u Dablinu a rezultat je bio 1:1. "Lavovi sa San Mamesa" vodili su do trećeg minuta nadoknade vremena iako su od 66. igrali sa desetoricom. Izjednačenje "đavolima" doneo je novajlija Pelistri na asistenciju odlazećeg Harija Magvajera.

Trener Atletika Ernesto Valverde najavio je da će protiv Reala startovati istih 11 kao protiv Mančestera. 

Bilbao nije pobedio Reala od 2015. godine.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: X2&2+ (kvota 1,70) 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu