FARANI SE NADAJU NOVOM ČUDU: Ferencvaroš je pao, može li i Haken?

O. M.

02. 08. 2023. u 12:12

OVE nedelje nastavljaju se kvalifikacije za Ligu šampiona, a u jednom od mečeva Haken će dočekati ekipu sa Farskih Ostrva Klaksvik. Domaćini su favoriti u ovom meču, ali ne treba zaboraviti da su gosti u prethodnom kolu eliminisali mađarski Ferencvaroš.

ФАРАНИ СЕ НАДАЈУ НОВОМ ЧУДУ: Ференцварош је пао, може ли и Хакен?

FOTO: Profimedia

Utakmica se igra na Gravida areni u Geteborgu od 19 časova. 

Posle 18. kola domaćeg šampionata, Haken je na drugom mestu na tabeli sa 38 bodova, jednim manje od Elfsborga, ali sa utakmicom više.

Haken je u prethodnom kolu ugostio lidera i ostvario neverovatnu pobedu. Iako je domaći igrač Sadik u 40. minutu dobio crveni karton pri rezultatu 1:1, Haken je u drugom poluvremenu sa dva gola uspeo da stigne do pobede. Najbolji igrač utakmice bio je Mikel Rigard sa golom i dve asistencije.

U prvom meču protiv današnjeg rivala, odigranom na Farskim Ostrvima, Hakenu su poništena dva gola, a utakmica je na kraju završena najnepopularnijim rezultatom, 0:0.

Kao i Švedska liga, prvenstvo Farskih Ostrva se igra već uveliko. Klaksvik je ubedljivo najbolji tim u ligi, a posle 16 mečeva imaju isto toliko pobeda, uz ukupnu gol-razliku 44:8, što najbolje pokazuje njihovu dominaciju u domaćem šampionatu.

Pored toga, Klaksvik je napravio najveće iznenađenje u prvom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona, kada je posle remija na svom terenu demolirao Ferencvaroš u Budimpešti sa 3:0. Ovaj rezultat je timu dao neverovatno samopouzdanje, što ih je nosilo kroz prvi meč sa Hakenom, koji je završen rezultatom 0:0.

Ostaje da se vidi imaju li Farani snage za još jedno čudo i plasman u treće kolo kvalifikacija gde ih čeka bolji iz još jednog nordijskog dvoboja, Molde ili Helsinki (prvi meč Helsinki dobio 1:0 na svom terenu).

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 1&2+ (kvota 1,50)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?