BORJAN RASPRŠUJE SNOVE ZRINJSKOM: ''Nebeskoplavi" jure istorijski plasman u LŠ

V.M.

01. 08. 2023. u 08:40

U revanšu drugog kola kvalifikacija za najelitnije evropsko takmičenje, Slovan će u Bratislavi dočekati prvaka Bosne i Hercegovine (20.30).

БОРЈАН РАСПРШУЈЕ СНОВЕ ЗРИЊСКОМ: Небескоплави јуре историјски пласман у ЛШ

Foto: Profimedia

Pre sedam dana viđena je dosta zanimljiva utakmica, oba tima su pretila sa po devet udaraca na gol protivnika, a jedini pogodak na meču postigao je Zuberu u 60. minutu i tako doneo veliku prednost ''nebeskpoplavima'' koji će večeras pokušati da sačuvaju gol prednosti pred svojim navijačima.

Najuspešniji slovački klub Slovan osvojio je proletos petu uzastopnu titulu šampiona Slovačke, ali iako je redovan učesnik evropskih takmičenja, nikada do sada nije zaigrao u Ligi šampiona i ove sezone ima cilj da to po prvi put učini u svojoj istoriji. Najbliže tome domaćin je bio u sezoni 2014/15. kada je dogurao do plej-ofa u kojem ga je zaustavio BATE Borisov ukupnim rezultatom 4:1.

Prošle sezone ''nebeskoplavi'' su se takmičili u Ligi konferencija, rutinski su zauzeli prvo mesto u grupi ''H'', ali njihova evropska avantura završena je u osmini finala gde ih je nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca izbacio Bazel. 

Što se tiče ove sezone, Slovan je u prvom kolu kvalifikacija za LŠ bio bolji od Svifta (1:1, 2:0), dok je na otvaranju slovačkog prvenstva remizirao sa Košicama (0:0).

Sa druge strane, Zrinjski se prošetao do nove titule prvaka Bosne i Hercegovine. Dovoljno o njegovoj dominaciji govori podatak da je sezonu završio sa čak 20 poena prednosti u odnosu na drugoplasirani Borac iz Banja Luke. 

''Plemići'' su u prvom kolu kvalifikacija igrali sa Urartuom. Viđena je velika borba, a nakon 180 minuta bilo je nerešeno (2:2) i ušlo se u produžetke. Tamo su oba tima postigla po gol, pa su o pobedniku dvomeča odlučivali jedanaesterci. Bolji u njima bio je Zrinjski, koji je tim trijumfom ispisao istoriju i po prvi put se plasirao u drugo kolo kvalifikacija za najelitnije evropsko takmičenje.

Zanimljivo je da su Slovan i Zrinjski prošle godine ukrstili koplja u plej-ofu za Ligu konferencija iz kojeg je nakon boljeg izvođenja penala kao pobednik izašao slovački šampion.

Večeras ponovo očekujemo jedan zanimljiv meč u kojem verujemo da će Borjan i družina sačuvati prednost iz prvog duela.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 1X&0-3 (kvota 1,53)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu, zbivanja iz tih država se prate iz minuta u minut, uživo, ali postoje i prateći događaji do kojih su dovela vojna dejstva, a koji privlače ogromnu pažnju svetske javnosti. Sport je jedan od segmenata života na koje je rat takođe uticao, a fudbal, kao najpopularnija sportska disciplina, posebno je zanimiljiv ovih dana, zbog ruske situacije u njemu.

29. 04. 2024. u 21:07

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave