"POBUNJENIČKA ARMIJA" OPET U KRIZI: Baraž sve izvesniji za Kork siti

O. M.

28. 07. 2023. u 12:03

KORK SITI dočekuje Šelburn ovog petka od 20.45 na stadionu Tarners kros. Utakmica se igra u okviru 25. kola irske Premijer divizije.

ПОБУЊЕНИЧКА АРМИЈА ОПЕТ У КРИЗИ: Бараж све извеснији за Корк сити

Foto: Profimedia

Domaći tim je trenutno deveti na tabeli, što je pozicija koja vodi u baraž za popunu elitnog razreda irskog fudbala. Sebe su u tu situaciju doveli posle serije od pet utakmica bez pobede i sada zaostaju pet bodova za osmoplasiranom Drogedom.

"Pobunjenička armija" se ove sezone vratila u Premijer diviziju, ali je od samog početka sezone loše igrala. Posle prvih 15 kola imali su samo dve pobede i ukupno 15 bodova. Vrhunac te loše serije bilo je šest uzastopnih poraza. Posle četvrtog, klupu Korka napustio je dugogodišnji menadžer Kolin Hili koga je zamenio "vršilac dužnosti" Lijam Bakli. Usledila su još dva poraza, a onda su se stvari, bar privremeno preokrenule, pa je Kork ostvario četiri trijumfa u nizu. 

Tri puta je bilo 1:0 i jednom 2:1, ali pobedi se ne gleda u zube, naročito ako najavljuje izlazak iz krize i opasne zone. Ispostavilo se da je pobednički niz bio privremeno buđenje tima koji je opet vezao pet utakmica bez pobede u prvenstvu. Malo je navijače razdrmao trijumf u Kupu nad drugoligašem Triti junajtedom, ali Šelburn je ipak mnogo ozbiljnija ekipa od poluamatera iz Limerika.

S druge strane, Šelburn je u sredini tabele, šesti sa 12 bodova više od današnjeg protivnika. Gosti su poslednjih nedelja u blagom padu forme i sve su dalje od pozicija koje vode u evrokupove naredne godine.

Izabranici Demijena Dafa do sada su imali dobru sezonu kada se sve sabere, ali su čini se prerano tempirali formu, tamo negde od sredine aprila do sredine maja, kada su vezali osam utakmica bez poraza. U tom periodu samo je lider Šamrok sakupio više bodova od njih.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: GG (kvota 2,03)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)