KAKAV DERBI NA STARTU: Cvajta počinje duelom nemačkih giganata

O. M.

28. 07. 2023. u 09:02

OVOG petka počinje Druga Bundesliga, a na otvaranju se sastaju dva velikana nemačkog fudbala. HSV dočekuje Šalke na svom Folksparku od 19 časova.

КАКАВ ДЕРБИ НА СТАРТУ: Цвајта почиње дуелом немачких гиганата

Foto: Profimedia

Hamburgeru će ovo biti šesta uzastopna sezona u popularnoj Cvajti. Već nekoliko godina pokušavaju da se vrate u elitu i padaju na poslednjoj prepreci - plej-ofu. Proletos ih je u tom dvomeču nadigrao Štutgart. S druge strane, Šalke je prošle sezone ispao u drugi razred nemačkog fudbala.

Hamburg je prošle sezone bio veoma efikasan i sa 70 postignutih golova imao najbolji napad u Cvajti. Takođe, sa prosekom od 3,38 bili su druga ekipa po broju golova na njihovima utakmicama.

Glavni razlog što se nije plasirao u Bundesligu je loš skor protiv ekipa iz vrha tabele. Protiv timov iz top 6 društva odvojili su 12 od mogućih 30 bodova.

Šalke je prošlu sezonu Bundeslige završio na 17. mestu i vratio se u Cvajtu posle samo jedne sezone. Nadaju se da će opet osvojiti prvo mesto u ovom rangu takmičenja poput 2021/22. 

"Rudari" su bili očajni prošle sezone. Imali su najgori napad u ligi sa 34 postignuta gola i drugu najlošiju odbranu sa 71 primljenim golom. U gostima su ostvarili samo dve pobede. Ipak, Cvajta je po kvalitetu daleko ispod Bundeslige pa je Šalke opet jedan od favorita za promociju. Posle teškog ispita na startu, očekuje ih pet susret sa ekipama koje su prošlu sezonu završile u drugom delu tabele.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: GG&3+ (kvota 1,90)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

REŠILA DA PROGOVORI! Zbog nje je himna Rusije intonirana u Beogradu, pa odjednom prekinuta - evo šta šampionka Evrope sad kaže o tome (VIDEO)