ZVEZDA IH JE DEMOLIRALA, MOŽE LI I ŽELJO? "Naftaši" oslabljeni stižu na prepunu ''Grbavicu''

O. M.

27. 07. 2023. u 14:17 >> 14:17

FUDBALERI sarajevskog Željezničara dočekuju Nefči iz Bakua u utakmici drugog kola Uefine Lige konferencija. Utakmica se igra od 21 sat na rasprodatoj Grbavici.

ЗВЕЗДА ИХ ЈЕ ДЕМОЛИРАЛА, МОЖЕ ЛИ И  ЖЕЉО? Нафташи ослабљени стижу на препуну Грбавицу

Foto: Profimedia

Željezničar se nakon mnogo godina vratio u Evropu. Plavi su odigrali fantastičan dvomeč prvog kola protiv Dinama iz Minska. Iako su Belorusi bili veliki favoriti, Željo je odigrao neverovatno, naročito u završnici prvog susreta u Sarajevu gde je Dinamo do 80. minuta vodio sa 2:0. Dženan Haračić, Željin džoker sa klupe, spasao je tim ubedljivog poraza sa dva postignuta gola nakon što je ušao u igru.

U drugom meču Željo je odigrao veoma hrabar i otvoren meč u Bakuu i ta hrabrost se isplatila. Odličan meč odigrao je Jašarević koji je postavio oba gola. Treba izdvojiti i igru mladog Dražena Dubačića, koji je za Željezničar debitovao u najvažnijoj utakmici za "plave", zamenivši povređenog Cocalića.

Problem za Željezničar je što će vrlo verovatno biti bez pomoći Semira Stilića i Cocalića, koji su predvodnici ovog tima. Ipak, retko koja ekipa u Evropi može da se pohvali podrškom navijača kakvu ima Željo. Scene redova ispred stadiona i čekanja na kartu, na visokim temperaturama, obišle su svet. 

Slavni klub je godinama u teškoj finansijskoj situaciji. Navijači su glavni sponzor Želje, a pre nekoliko godina su sopstvenim sredstvima izgradili istočnu tribinu. 

Nefči je godinama jedan od najboljih azerbejdžanskih timova, ali su u poslednje vreme u senci Karabaga koji dominira šampionatom. Ovu sezonu su završili kao trećeplasirani tim u prvenstvu sa 22 boda manje od Karabaga.

Sa klupe ih predvodi poznati rumunski stručnjak Adrijan Mutu, koji je nedavno stigao na klupu Nefčija. Nefči je u sklopu priprema za novu sezonu igrao i protiv šmpiona Crvene zvezde. Taj meč je azerbejdžanski šampion izgubio kao i svaki drugi na pripremama. Ivanić, Mitrović, Bukari i Šljivić tresli su mrežu Nefčija.

Veliki problem za Nefči je neigranje Saldanje, koji je suspendovan zbog pregovora sa Partizanom. Pominje se i problem sa kapitenom Eminom Muradovim, koji bojkotuje novu upravu.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG:  1X&0-3 (kvota 1,77)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
UKRAJINA TUGUJE: Umro Mihail Fomenko

UKRAJINA TUGUJE: Umro Mihail Fomenko

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu - rat koji je u toku je doveo da se zbivanja iz tih država prate iz minuta u minut, uživo, a na svakih pet minuta pojavi se nova informacija koja izazove veliku pažnju. Sport je neodvojiv deo života, pa i tokom ratnih zbivanja, a upravo je jedna sportska vest rastužila ovog ponedeljka Ukrajince.

29. 04. 2024. u 14:24

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave