DRUGI ''VEČNI DERBI'' U ŠEST DANA: ''Bili'' su jači za Marka Livaju!

V.M.

21. 07. 2023. u 13:12 >> 13:12

NA otvaranju hrvatskog prvenstva gledaćemo novi derbi između Dinama i Hajduka.

ДРУГИ ВЕЧНИ ДЕРБИ У ШЕСТ ДАНА: Били су јачи за Марка Ливају!

Foto: Profimedia

Današnji rivali su se susreli pre šest dana u finalu Superkupa Hrvatske. Viđen je veoma ujednačen meč u kojem je jedini pogodak na susretu postigao Baturina u 52. minutu i tako doneo novi trofej u kabinu ''modrih''.

Što se tiče samog istorijata najvećeg derbija u Hrvatskoj, danas ćemo gledati 238. ''večni derbi''. U prednosti je Dinamo koji je slavio na 103 utakmice, viđena su 62 remija, dok je Hajduk trijumfovao u 72 navrata. Prošle sezone su se sastali pet puta, aktuelni šampion je ostvario tri pobede (u Superkupu na penale i dva puta u ligi 4:0, 4:1), dok su dva puta delili bodove (1:1, 0:0). 

Dinamo je imao solidan pripremni period u kojem je prikazao promenljive partije. Odigrao je četiri prijateljske utakmice u kojima je dva puta trijumfovao i remizirao. Bio je bolji od Dugog Sela (1:0) i CSKA Sofije 1948 (3:2), a nerešeno je igrao sa Koperom (2:2) i Spartom iz Praga (1:1).

''Modri'' imaju veoma zanimljiv prelazni rok i to je slučaj i ove godine. Dominik Livaković će uskoro napustiti klub i preći u Fenerabhče u transferu vrednom devet miliona evra. Na izlaznim vratima je Bruno Petković kojeg Nenad Bjelica želi da dovede u Trabzon, a za Luku Ivanušeca se raspituje veliki broj klubova širom Evrope, ali odlični krilni napadač želi samo u Fejenord i očekuje se da holandski prvak uskoro pošalje prvu ponudu ''modrima''.

Sa druge strane, Hajduk pre par dana nije uspeo da pomuti račune najvećem rivalu, ali se nada da to može učiniti danas. Veliki plus za gosta će biti to što se nakon odrađene suspenzije na teren vraća najbolji igrač ekipe Marko Livaja koji je uvek sposoban da napravi razliku na terenu.

Popularni ''bili'' su odigrali pet utakmica na pripremama u kojima se nisu baš proslavili. Ostvarili su dve pobede (MTK Budimpešta, Trabzon) uz poraz (Olimpija Ljubljana) i dva remija (Trnava, Radomlje).

Verujemo da ćemo gledati sličan duel kao onaj pre par dana, očekujemo veliku borbu, a tipujemo da će danas biti više golova nego što je bio slučaj u Superkupu.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: GG (kvota 1,90)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!