LIVERPUL SE OPRAŠTA OD LEGENDI: "Redsi" moraju da stave emocije po strani ako žele u Ligu šampiona

O. M.

20. 05. 2023. u 08:10

LIVERPUL dočekuje Aston vilu u derbi utakmici 37. kola engleske Premijer lige.

ЛИВЕРПУЛ СЕ ОПРАШТА ОД ЛЕГЕНДИ: Редси морају да ставе емоције по страни ако желе у Лигу шампиона

FOTO: EPA

Liverpul je u prošlom kolu savladao Lester sa 3:0, što je bila sedma uzastopna pobeda kluba sa Enfilda, dok je Vila na svom terenu savladala Totenhem sa 2:1, čime je prekinula niz od dva poraza.

Dva kola pre kraja, "crveni" su peti na tabeli sa 65 bodova, jednim manje, ali uz meč više, od Mančester junajteda. Za plasman u Ligu šampiona, izabranicima Jirgena Klopa potrebne su obe pobede do kraja, uz dodatni uslov da "crveni đavoli" kiksnu na dve od tri utakmice. U slučaju da Liverpul danas ne pobedi, Junajtedu će biti dovoljna četiri boda iz preostale tri utakmice, a ako izgubi, onda samo tri.

Kertis Džons je postigao dva gola za "redse" u pobedi nad "lisicama", dok je treći gol postigao Trent Aleksandar-Arnold. Kod sva tri gola asistent je bio Mohamed Salah.

Za ovu utakmicu Klop sigurno neće moći da računa na Tijaga Alkantaru, Stefana Bajčetića, Kalvina Remzija i Nabija Kejtu, dok su pod znakom pitanja Darvin Nunjez i Roberto Firmino. 

Pošto je ovo poslednja utakmica Liveprula ove sezone na "Enfildu", biće upriličen oproštaj od igrača koji na kraju sezone napuštaju klub, a doprineli su poslednjim uspesima. To su Firmino, Kejta, Aleks Okslejd-Čemberlen i Džejms Milner. Verovatno će, kako je to u Engleskoj običaj, ovim igračima biti upriličeni i oproštajne utakmice tokom pauze između dve sezone.

Aston vila je tim o kome se dosta govori ovog proleća. Da li je razlog preporoda igre i rezultata promena klupskog grba ili, što je verovatnije, promena menadžera koja je došla otprilike u isto vreme, tačnije dolazak Unaja Emerija umesto Stivena Džerarda, tek ekipa iz Birmingema je na putu da izbori plasman u evro-kupove prvi put posle 13 godina.

Golove za pobedu protiv Totenhema postigli su Džejkob Remzi i Daglas Luis, dok je jedini pogodak za "petlove" postigao Hari Krejn iz penala u 90. minutu. Unaj Emeri nema problema sa povređenim i kažnjenim igračima, osim rezervnog golmana Džeda Stira.

U prvom delu sezone u Birmingemu Liverpul je pobedio sa 3:1, golovima Salaha, Virdžila van Dajka i Bajčetića, kome je to bio prvi i za sada nažalost poslednji gol u Premijer ligi jer se ubrzo i povredio. Utešni pogodak za domaće postigao je Votkins.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 1X&GG (kvota 1,90)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ARIJANA NE MOŽE DA DOĐE SEBI: Udovica Siniše Mihajlović teško podnosi novu tragediju