BAJERN SE VRAĆA NA PRVO MESTO: Gost iz prestonice tavori na dnu tabele

V.M.

30. 04. 2023. u 09:00

BAVARCI dočekuju Hertu Berlin u utakmici 30. kola Bundeslige.

БАЈЕРН СЕ ВРАЋА НА ПРВО МЕСТО: Гост из престонице тавори на дну табеле

FOTO: Tanjug/AP

Nakon kiksa Dormtmunda protv Bohuma u petak (1:1), Bajern ima priliku da se pobedom vrati na prvo mesto i biće oran da to učini pred svojim navijačima. Sa druge strane, potpuno drugačiju bitku bije Herta koja je zacementirana za dno tabele i ima čak šest bodova manje od Bohuma koji se nalazi na mestu koje vodi u baraž za opstanak u ligi, odnosno sedam manje od Štutagrta koji je zauzima sigurno 15. mesto.

Domaćin je proteklog vikenda nastavio sa slabim rezultatima izgubivši od Majnca rezultatom 3:1. Iako je poveo pogotkom Manea igra izabranika Tomasa Tuhela se potpuno raspala, Majnc im je ''spakovao'' tri komada i poslao ih na drugo mesto na tabeli. Kada je Tuhel zamenio Nagelsmana najavljivao je borbu za titulu ali Bajern je ispao iz kupa od Frajbruga, u Ligi šampiona ga je porazio Siti i preostaje mu samo borba za 11. uzastopnu titulu prvaka Nemačke.

Što se tiče Herte, ona je u katastrofalnom ritmu i ne zna za pobedu još od kraja februara kada je savladala Augzburg (2:0), nakon toga je upala u crnu seriju i na narednih sedam utakmica doživela je pet poraza i odigrala dva remija.

Uprava je reagovala i uručila je otkaz Sandru Švarcu, umesto njega je dovedena legenda kluba Pai Dardai koji je na svom debiju prošlog vikenda poražen u goleadi od Verdera (2:4).

''Stara dama'' je u velikoj opasnosti da nakon deset godina igranja u eliti ispadne u Cvajtu i u završnici prvenstva će imati ključne duele sa Bohumom i Štutgartom koji su joj rivali u borbi za opstanak.

Bajern dominira u međusbonim duelima i vezao je šest pobeda protiv Herte.

Oba tima imaju veliki broj povređenih igrača.

U redovima domaćina neće biti Šupo-Motana, Dejvisa, Gorecke, Hernandeza, Nojera, Upamekana i Vanera.

Dardai će u svojoj drugoj utakmici na čelu biti lišen usluga Boatenga, Cigerčija, Dardaija (sin menadžera), Jarnštajna, Jovetića, Nsone i Rihtera.

Očekujemo da Bavarci osvoje bitna tri boda pred svojim navijačima i tako naprave veliki korak ka novoj odbrani titule.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj

novoj aplikaciji.

NAŠ TIP: 1&3-6 (kvota 1,48)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri