OBA TIMA SU PREKINULA POST: Bivši prvak Evrope u grčevitoj borbi za opstanak

V.M.

29. 04. 2023. u 09:15

BRENTFORD dočekuje Notingem forest od 16 časova u okviru 34. kola Premijer lige.

ОБА ТИМА СУ ПРЕКИНУЛА ПОСТ: Бивши првак Европе у грчевитој борби за опстанак

Tanjug/AP

Oba tima su preko nedelje prekinula post, Brentford je bio bolji od Čelsija na ''Stamford bridžu'' rezultatom 0:2, dok je Notingem preokrenuo protiv Brajtona (3:1) i tako napravio veliki korak ka opstanku u eliti. Domaćin je pre tog trijumfa bio bez pobede šest kola (po tri remija i poraza), dok je gost postio punih 11 utakmica (osam izgubljnih, tri nerešene).

Nakon što je konačno slavio, domaćin će pokušati da produži pozitivan momentum i porazi protivnika koji je blizu relegacije. Brentford igra dosta dobro kod kuće ove sezone i na 16 utakmica osvojio je 28 bodova. 

''Pčelice'' su trenutno devete na tabeli i sedmoplasirani Liveprul im beži četiri boda, tako da borba za plasman u Evropu nije isključena. Da bi prišli gornjem domu, izabranici Tomasa Franka moraju remije koje toliko vole da igraju (čak 14 ove sezone) početi pretvarati u pobede. 

Sa druge strane, Notingem je konačno slavio nakon mizerne serije i uspeo je da pobegne iz zone ispadanja, ali bitka za opstanak je daleko od završene. ''Šumari'' su trenutno 17. na tabeli i imaju bod više od Lestera, odnosno dva od Evertona. 

Spas bivšem dvostrukom prvaku Evrope su igre na njegovom ''Siti graundu'' na kojem je osvojio 24 boda, ali u gostima je priča potpuno drugačija. Notingem forest ima najlošiji rezultat u gostima u prvih šest rangova engleskog fudbala, pošto su van svog stadiona uzeli šest bodova od mogućih 48 i moraće to da poprave ukoliko žele da opstanu u eliti.

Na duelu ovih timova u prvoj polusezoni gledali smo jako zanimljivu utakmicu, Notingem je poveo preko Gibs-Vajta, ali Brentford je uzvratio pogocima Mbeuma i Vise, ipak to nije bilo dosta za pobedu jer je Zanka u poslednjem minutu sudijske nadoknade zatresao sopstvenu mrežu i postavio konačnih 2:2.

Tomas Frank neće moći da računa na Strakošu, Luisa-Potera, Jansona i Norgarda.

Njegov suparnik, Stiv Kuper, je navikao da ima dosta problema sa izostancima, a tako će biti i ovog puta. U redovima ''šumara'' neće biti Bjankona, Bolija, Mekene, Niakatea, Ričardsa, Vilijamsa, Vuda i Vilijamsa.

Očekujemo da domaćin rutinski odradi posao pred svojim navijačima i tako održi nade plasmana u Evropu.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj

novoj aplikaciji.

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,70)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
I RUSI SU ZATEČENI: Evo koga je Ramzan Kadirov imenovao za ministra sporta Čečenije

I RUSI SU ZATEČENI: Evo koga je Ramzan Kadirov imenovao za ministra sporta Čečenije

Imajući u vidu da rat u Ukrajini uveliko u trećoj godini otkako je počeo u februaru 2022, čak i oni koji nisu pomno pratili situaciju u Rusiji u međuvremenu su veliki broj puta informasani šta radi prvi čovek Čečenije, Ramzan Kadirov, jedan od najvećih poštovalaca ruskog predsednika Vladimira Putina. Ipak, ono što je sada odlučila pomenuta "glava Čečenske Republike", kako mu glasi zvanična titula, zbunila je i rusku javnost.

21. 05. 2024. u 20:03

Komentari (0)

LETOVANJE U HURGADI: Ovo su cene i povoljnosti za tu destinaciju (FOTO)